Hlavní obsah

Blackburn hostí předposlední Fulham

I v dalším z duelů 29. kola nejvyšší anglické soutěže na sebe narážejí týmy z opačných pólů tabulky. Sedmý Blackburn okupuje poslední příčku zajišťující evropské poháry, ale v patách mu jsou Manchester City a Portsmouth. Fulham ztrácí už 6 bodů na 18. Reading, ale naděje na udržení se stále nevzdává.

Článek

Rovers v úvodu února remizovali před vlastním publikem s ambiciózním Evertonem a následně podlehli lídrovi tabulky - Arsenalu. Poslední dvě střetnutí však vyšly Blackburnu na jedničku. Svěřenci trenéra Marka Hughese rozstříleli 4:1 Bolton a cenné 3 body si odvezli i z Newcastlu. Hubenou výhru 1:0 zařídil pouhých pár sekund před koncem nadějný útočník Matt Derbyshire.

„Chceme získat všechny 3 body. V minulosti jsme často proti celkům z dolní poloviny klopýtli, ale letos se nám proti outsiderům daří a dnes to doufám potvrdíme,“ dodává domácí lodivod Mark Hughes.

Toho jistě potěšilo, že zranění lýtka Davida Dunna není tak vážné, jak se zprvu předpokládalo. 28letý záložník zmeškal duel proti Newcastlu, ale dnes už by mohl nastoupit. V případě potřeby je místo něj připraven naskočit David Bentley. Do základní jedenáctky by rád nakoukl 21letý forvard Matt Derbyshire, ale vytlačit ze sestavy jednoho z dua Roque Santa Cruz a Benni McCarthy bude těžký úkol. Kvůli problémům s kolenem nenastoupí 30letý bek Ryan Nelsen.

Fulhamu se podařilo zvítězit na stadionu Rovers v květnu 2005, ale od té doby si Cottagers odvezli pouhé dvě výhry z půd soupeřů a již dnes si mohou připsat nelichotivý rekord v počtu venkovních utkání bez vítězství. Po prohře v Middlesbrough nepřineslo Fulhamu štěstí ani domácí prostředí, ve kterém svěřenci kouče Hodgsona naposled podlehli West Hamu a Manchesteru United.

„Věřím, že nás touha po setrvání v Premier league požene kupředu. V posledních 10 utkáních chceme předvést to nejlepší a uvidíme, zda to bude stačit,“ dodává trenér Hodgson, který v sezoně 1997-98 vedl právě Blackburn.

60letý taktik se bude muset kvůli zranění obejít minimálně 2 týdny bez ruského záložníka Alexeje Smertina. Cottagers bude dále kvůli svalovým problémům chybět obránce Philippe Christanval a velezkušený útočník Jari Litmanen. Po karetním trestu je naopak k dispozici dánský záložník Leon Andreasen.

Na vítězství domácího Blackburnu vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.55. Na úspěch Fulhamu určili bookmakeři kurs 5.60. Pokud věříte, že utkání skončí remízou, je tu pro vás kurs 3.60.

Reklama