Hlavní obsah

V jihovýdhodní divizi se utká Florida s Atlantou

V zámořské NHL tentokrát nastoupí k utkání tři pětiny klubů. Ve dvou mezikonferenčních duelech hostí kluby z pacifické divize cestující protějšky z kanadského severovýchodu. V atlantické divizi Islanders míří do Philadelphie. Kluby jihovýchodní divize okupují spodek východní konference a v duelu dvou z nich Florida hostí Atlantu.

Článek

Panteři se ve druhé půlce února dostali do krize. Brankář Vokoun vyhrál utání naposledy před více než třemi týdny. V březnu se do branky Floridy zatím vždy postavil jeho náhradník Anderson, který pomohl mužstvu ke třem výhrám. Dvakrát dokonce udržel venku čisté konto. Dnes ovšem znovu přišel čas pro českého gólmana. Do mnoha zraněními postižené sestavy se již také vrátili alespoň čeští útočníci Olesz a Dvořák. Sestava Floridy má přesto do ideálu daleko, když v útoku chybí slovenské duo a ani obrana není v plné síle. Klub má přes tři výhry v řadě v březnu problémy s využíváním přesilových her. Zároveň ale v tomto měsíci neinkasoval v oslabení. Začátek března Floridě vyšel nicméně pokud jde o body stejně dobře jako počátek února. Ovšem velký počet odehraných zápasů je dalším negativním faktorem, který ovlivňuje její postavení.

Atlanta prochází již několikátým černým obdobím sezóny. Od poloviny února prohrála osm zápasů v řadě. Ve většině těchto utkání stál v brance Lehtonen. Výhry se klub dočkal až včera, kdy chytal Hedberg. Vedení Atlanty bylo aktivní při uzávěrce přestupů, kdy se zbavilo dvou útočníků a naopak přivítalo tři mladíky. Do sestavy ovšem zatím byli kooptování pouze Armstrong a Christensen, kteří dohromady nemohou nahradit odchod druhého nejlepšího střelce klubu. Druhý z nich alespoň včera rozhodl o výhře svého nového klubu v samostatných nájezdech. Atlanta se opět musí obejít v útoku bez centra Whitea. Jejím zásadním problémem ovšem zůstává obrana, když inkasovala celkově jednoznačně nejvíce gólů ze všech klubů ve východní konferenci. Historicky první postup do play off se tedy zřejmě zopakovat nepodaří.

Bookmakeři bwin vidí favorita tohoto zápasu divizních soupeřů celkem jednoznačně. Výhodou se dle nich má stát domácí prostředí, protože na Floridu vypsali kurs 1,75 . Hosté vyhráli venku pouze dva z posledních jedenácti zápasů. Ve vzájemných zápasech dnešních soků však umí být Atlanta jako host úspěšná. Dnes je případná sázka na její výhru ohodnocena kursem 3,7 .

Reklama