Hlavní obsah

Sunderland hostí Chelsea

Aktuálně šestnáctý Sunderland potřebuje v boji o udržení body jako sůl, ale dnes přivítá velmi obtížného soupeře - Chelsea. Blues se nenápadně přibližují vedoucí dvojici a šanci na vítězství v letošním ročníku Premie league zdaleka neztratili – na vedoucí Arsenal hledí Londýňané s odstupem 5 bodů a mají navíc zápas k dobru.

Článek

Sunderland nyní bojuje o každý bod a především na domácí půdě dokáže i silnější protivníky nepříjemně potrápit. Černé kočky po prohře v Portsmouthu pouze remizovali na půdě beznadějně posledního Derby 0:0 a minulý týden nestačili před vlastním publikem na ambiciózní Everton, který ukončil jejich 4zápasovou sérii domácích výher.

„Víme, že nás čeká těžké utkání, ale jsme silný tým. Avšak ani sebelepší výkon nemusí vést k úspěchu. Jedno však víme jistě – na hřišti odevzdáme maximum,“ říká trenér Roy Keane.

I když domácí naposled nestačili na Everton, předvedli statečný výkon a lze předpokládat, že kouč Keane neprovede příliš mnoho změn. Po zlomenině nohy je opět k dispozici 29letý krajní záložník Carlos Edwards. Mimo hru naopak zůstávají záložník Dickson Etuhu (koleno) a nově i mladý útočník Anthony Stokes (viróza).

Hosté z Londýna v úvodu února remizovali v Portsmouthu a s Liverpoolem, ale následně předvedli dvě vystoupení s jasným vítězem. Nejprve svěřenci trenéra Granta rozstříleli 4:0 West Ham a ve středu zostudili Derby výhrou 6:1.

„Potřebujeme dál naplno bodovat. Pod mým vedením jsme zvítězili minimálně v 80 % zápasů, což je slušné. Rádi bychom navázali na výkony z Ligy mistrů,“ dodává trenér Grant, jehož mužstvo minulý týden senzačně vypadlo z FA Cupu po prohře s Barnsley.

Chelsea se dnes bude muset opět obejít bez své brankářské jedničky Petra Čecha, kterého trápí poraněný kotník. Do branky se tak postaví náhradník Cudicini. Do základní sestavy by rád nahlédl útočník Drogba, který po příchodu Anelky nehraje tak pravidelně, jak byl zvyklý.

„Nečeká nás žádná procházka růžovým sadem. Bojují o záchranu a nesmíme je podcenit,“ říká záložník Frank Lampard, který proti Derby vstřelil hned 4 branky svého týmu.

Na vítězství domácího Sunderlandu vypsali bookmakeři vysoký kurs 7.50. Na výhru Chelsea určila sázková kancelář bwin kurs 1.40 a na remízu si můžete vsadit v kursu 4.00 rovné.

Reklama