Hlavní obsah

Moravské derby: Sigma hostí Baník

V jediném sobotním zápase Gambrinus ligy přivítá Olomouc na Andrově stadionu ostravský Baník. Ten má přijet podpořit údajně přes 4 tisíce fanoušků, takže moravské derby slibuje výbornou atmosféru.

Foto: Viktoria Plzeň/Jaromír Pech

Baník Ostrava v utkání s Plzní

Článek

Sigma Olomouc - Baník Ostrava  (sobota 17:00)

Program 21. kola Gambrinus ligy se otevře v sobotu na olomouckém stadionu, kde domácí fotbalisté přivítají třetí Baník, který chce také promluvit do boje o mistrovský titul. Hanáci by rádi před vlastním publikem protrhli desetizápasovou sérii bez výhry. Sigmu Olomouc čeká v sobotu velice náročné utkání. Nejenže k ní přijede velice kvalitní soupeř, ale s ním také velmi početný dav příznivců, který bude zaměstnávat policisty a pořadatele. Hanácký klub proto z bezpečnostních důvodů uvolní hostujícím fanouškům celou tribunu Sever. Hlavní děj se však bude odehrávat na samotném hřišti. Kouč jedenáctého celku ligy Martin Pulpit věří, že se hráčům bude střelecky dařit, jeho tým se totiž na jaře zmohl zatím jen na dvě branky. "Kdybychom proměňovali alespoň část šancí, vyhrávali bychom," tvrdí Pulpit, jemuž bude scházet zraněná dvojice hráčů Hartig a Petr, a také distancovaný Kaščák. Do karet Hanáků hraje skutečnost, že Baníku bude chybět úderné duo útočníků Svěrkoš a Magera.

Baník, který na jaře stále neochutnal hořkost porážky, odjíždí do Olomouce každopádně bodovat, pokud chce stále pomýšlet na zisk ligové trofeje. Na nejlepší dvě mužstva totiž ztrácí pět, respektive sedm bodů. Výběru Karla Večeři by tak náramně vyhovovalo odvést si z Hané plný bodový zisk. Hostující kouč si je ale vědom síly svého protivníka. "Nic nedovolila doma Spartě a dokázala to i v Brně. Domácí gólman Lejsal byl pak v sestavě kola. Hanáci měli jen potíže s koncovkou a byl bych rád, pokud by jim ještě zápas vydržely. Čekám krásný zápas na výborném trávníku a byl bych moc šťastný, pokud by naši fanoušci vytvořili atmosféru jako při zápase v Olomouci před rokem," přál si trenér Večeřa. Ten však stojí před těžkým rozhodnutím: jak nahradit nejlepší střelce týmu Svěrkoše a Mageru. "Pasujeme do této role Zehera. Stále však nevíme, jestli hrát na dva útočníky, nebo jednoho a zesílit střed," dodal kouč Baníku, jenž nebude moci také počítat s oběma rekonvalescenty Lukešem a Metelkou.

Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:

Drobisz - Jindřišek, Komárek, Škerle, Heidenreich - Janotka, Bajer, Hořava, Rossi, Onofrej - Hubník.

Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:

Vašek - Řezník, Bolf, Neuwirth, Marek - Rajtoral, Bystroň, Otepka, Tchuř - Zeher, Mičola.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 2.75 - 2.50

Tip EuroFotbal.cz: 0

Reklama