Hlavní obsah

Valencia v možná klíčovém duelu v boji o poháry hostí Sevillu

V sobotních zápasech 28. kola španělské Primera Division se hraje na všech frontách. Real Madrid se představí na půdě sestupem ohrožené La Coruni, o poháry se hraje mezi Valencií a Sevillou, o naději na záchranu bude bojovat Murcia v Huelvě.

Článek

Recreativo Huelva - Real Murcia  (sobota 20:00)

Recreativo Huelva hostí v jednom ze sobotních zápasů Real Murcia a bude to souboj celků, kterým se poslední dobou vůbec nedaří. V tabulce jsou na osmnáctém, respektive devatenáctém místě a oba touží toto utkání vyhrát.

Domácí mají 29 bodů a na nesestupové příčky ztrácejí jen dva body, mají ale co napravovat po posledním ligovém kole, kdy dostali výprask 7:1 na Mallorce. Všichni vědí že fanoušky si udobří jedině vítězstvím. Tým kouče Manuela Zambrana získal z posledních tří zápasů jen jediný bod, a to s Valencií. Předtím ale Huelva dvakrát vyhrála a vymanila se dočasně ze sestupových příček. Kolegy se snažil v týdnu vyburcovat Marco Rubén, střelec branky v utkání na Mallorce. Chybět ale bude několik hráčů. Na tři týdny je mimo hru Silvestre Varela, který si poranil lýtkový sval a také Jesús Vazquez, Pampa Calvo, Iago Bouzón, Martin Ersen a Javi Guerrero.

To Murcia by musela lovit v paměti hodně nazpátek, aby si připoměla poslední vítězství. Na potřebnou záchranu má celek ztrátu již osmi bodů. Murcia před minulým kolem zkusila vyměnit trenéra, když se žezla chopil zkušený Javier Clemente, ale dopadlo to zatím jen domácí porážkou 0:3 s Getafe. Z posledních devíti zápasů a 27 možných bodů získala Murcia jen jediný. Nepříjemná je i bilance sedmi inkasovaných branek v posledních dvou zápasech, tým možná změní rozestavení na více defenzivní 5-4-1. V sobotu nemá celek jinou šanci, než získat tři body. Hrát nemohou Paco Gallardo, Antonio Notario a Stephane Pignol, návrat na trávník by ale už mohli oslavit, Juan Cruz Ochoa, Abel Moreno a Abderrahman Kabous. Pozvánku do týmu i dostali dva hráči z rezervy Dani Aquino a Alberto.

Recreativo Huelva - pravděpodobná sestava:

Sorrentino - Edu Moya, Caceres, Beto, Poli - Camuňas, Barber, Martins, Aitor - Marco Ruben, Sinama-Pongolle

Real Murcia - pravděpodobná sestava:

Carini - De Coz, Mejia, Arzo, Ochoa, Peňa - Rosinei, Pablo García, Movilla, Dani - Goitom

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.15 - 4.10

Tip EuroFotbal.cz: 0

Deportivo La Coruňa - Real Madrid

Zajímavý zápas sehraje ve 28. kole Real Madrid na stadionu Riazor proti domácímu Deportivu. Bílý balet se bude snažit neztratit bodový odstup před svými pronásledovateli, ačkoli jeho bilance na hřišti galicijského týmu je v posledních letech hrozivá. La Coruňa naopak bojuje o záchranu, a tak se jí bude hodit každý bod.

Sedmnáct let, tak dlouho nevyhrál Real Madrid na hřišti Deportiva La Coruňa. Stadion Riazor je pro Bílý balet noční můrou, jejímuž dusivému objetí nejsou schopni hráči královského klubu vzdorovat. Bude proto záležet na trenéru Schusterovi, do jaké míry se mu podaří své svěřence motivovat. Real prohrál z posledních tří zápasů na hřišti soupeřů dva a tři body si odvezl pouze z Huelvy.

Domácí Deportivo se chce pro změnu odpoutat od sestupových vod, od kterých ho dělí pouhé dva body. Hráči jsou si toho vědomi a dají do zápasu proti tradičnímu rivalovi vše. Středopolař Sergio věří, že bodovat proti Bílému baletu by Galicijcům dalo jistotu "poloviční záchrany". Jeho kolega De Guzmán dokonce prohlásil, že pokud překoná Ikera Casillase, nebude po celý rok sexuálně aktivní! Depor si před vlastními diváky vede dobře, v posledních třech zápasech získal sedm bodů a skalpy Espanyolu a Sevilly.

Trenérovi Lotinovi udělá nepochybně radost návrat nejlepšího střelce týmu, Mexičana Guardada. Je však zřejmé, že základní jedenáctka nedozná velkých změn oproti utkání s Valencií. V brance bude chytat Dudu Aouate, před ním se seřadí trio stoperů Pablo Amo, Coloccini a Lopo. Na krajích obrany nastoupí navrátilec Guardado a zkušený Manuel Pablo. Zálohu budou tvořit uprostřed De Guzmán a Sergio a po stranách Lafita s Švédem Wilhelmssonem. Na hrotu bude patrně operovat osamělý Xisco.

Realu Madrid se pomalu vyprazdňuje marodka, nicméně budou mu chybět dva klíčoví hráči, a to Ruud Van Nistelrooy a Sergio Ramos. Holanďan se ještě plně nezotavil ze svého zranění kotníku a mladý obránce si bude odpykávat druhý zápas za červenou kartu. Na soupisku se rovněž nedostane Arjen Robben, naproti tomu se uzdravil Cannavaro. Zlomit prokletí se bude snažit v brance Iker Casillas, který bude mít před sebou dvojici stoperů Pepeho a Cannavara, kterým budou po stranách vypomáhat Torres a Heinze. Ve středu zálohy dostane patrně přednost Diarra před Gagem. O tvorbu a zrychlení hry se budou starat Guti a Sneijder, zatímco v útoku bude spoléhat trenér Schuster na Robinha, Baptistu a Raúla.

Zápas na stadionu Riazor začíná ve 20.00 CET.

Deportivo La Coruňa - pravděpodobná sestava:

Aouate - M.Pablo, Lopo, P.Amo, Coloccini, Guardado - Wilhelmsson, De Guzmán, Sergio, Lafita - Xisco

Real Madrid - pravděpodobná sestava:

Casillas - Torres, Pepe, Cannavaro, Heinze - Sneijder, Diarra, Guti, Robinho - Baptista, Raúl

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.45 - 3.20 - 2.00

Tip EuroFotbal.cz: 0

Real Betis - Athletic Bilbao

Možná už to bude znít ohraně, ale na řadě je další z přímých soubojů o udržení. Ale co naplat, druhá polovina tabulky Primera División je letos zkrátka tak našlapaná, že souboj dvanáctého s pátnáctým může každého vyjít draho. Hosté z Bilbaa tedy jsou sice na na první pohled výborné dvanácté pozici, ale čtyři body opravdu není žádný ohromný náskok, Betis je na tom ještě hůř, i když jeden zápas může vše změnit.

Každopádně tento duel je spíše pro oba celky velkou příležitostí – tři body by mohly znamenat jakýsi náznak trháku a oběma by se jistě dýchalo v příštím kole mnohem lépe.

Domácí Betis do utkání vstupuje v dobré pozici. Jistě, tři body na osmnáctou Huelvou nejsou žádný luxus, nicméně již bylo v táboře Los Verdiblancos hůř. Většina problémů Betisu navíc pramení z venkovních zápasů, domácí stadión se proměnil na nedobytnou tvrz.

Co více, Los Beticos nemají ani problémy s absencemi – chybí pouze vykartovaný Melli, jehož v nominaci nahradí William Lima. V základní jedenáctce by se mohl objevit Arzu namísto Juandeho, jinak se toho oproti předcházejícím kolům příliš nezměni, vlastně vůbec nic. To znamená i účast Rivery, a tím pádem jeho 150. start v Primeře.

Shodou okolností se na stejnou cifru dostane i Bask Iraola. Athletic Bilbao se zároveň může dostat na metu deseti let bez vítězství na stánku Realu Betis, na druhou stranu osobní statistiky kouče Joaquína Caparróse jsou v Seville vesměs pozitivní.

Caparrósova hlavní zbraň spočívá v dvou navrátilcích do úvodní jedenáctky – připraveni totiž jsou Yeste a Etxeberria. Pouze na lavičku tedy usednou Aritz Aduriz a Pablo Orbaiz, kterého trápí poraněný kotník, i když do nominace se vešel. Bilbao je lehkým favoritem, vždyť deset bodů z posledních patnácti možných, to mluví samo za sebe.

Real Betis - pravděpodobná sestava:

Ricardo - Damía, Somoza, Juanito, Vega - Rivera, Arzu - Edu, Capi, Gonzáles - Pavone

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:

Armando - Iraola, Ocio, Ustaritz, Koikili - Susaeta, Yeste, Martínez, Gabilondo - Etxeberria, Llorente

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.15 - 3.50

Tip EuroFotbal.cz: 0

Valencia CF - Sevilla FC

V jednom ze čtyř sobotních duelů španělské nejvyšší soutěže se na stadionu Mestalla utká Valencie se Sevillou, která má na svého soupeře z východního pobřeží Španělska náskok čtyř bodů.

Valencie v minulém kole potvrdila svoji letošní mizérií, když jen remizovala na vlastním stadionu s Deportivem La Coruňa 2:2 i přesto, že ještě po půl hodině hry vedle svěřenci Ronalda Koemana 2:0. Příští týden by mohl být pro Valencii zásádní, čekají jí totiž zápasy se španělskými obry. Netopýři se nejprve utkají doma se Sevillou, poté je čeká znovu na Mestalle odveta semifinále Copa del Rey s Barcelonou a nakonec další ligové utkání s Realem Madrid. Výsledky těchto zápasů budou pro Valencii klíčové, záložník Ruben Baraja k nabitému programu řekl: "Nejprve náš čeká Sevilla, tento zápas by nám mohl pomoc obnovit naši důvěru, a potom náš čeká těžké utkání s Barcou o finále poháru."

Desátý tým tabulky v týdnu udělal změnu na postu prezidenta klubu, na svou pozici ze zdravotních důvodů rezignoval Juan Soler, jeho nástupcem je současný viceprezident Augustin Morera. Trenér Ronald Koeman může být spokojený s návratem Morientese a Marcheny do kádru, zatímco Moretti, Maduro a Baraja se vracejí po karetním trestu. Mimo hru jsou naopak kvůli zranění Alexis, Vicente a Banega.

Sevilla se po velkém zklamání a vyřazení z Ligy mistrů v posledním ligovém kole proti Levante hodně nadřela na výhru, nakonec ale Andalusané dokázali proti poslednímu celku tabulky zvrátit nepříznivé skóre a vyhrát. Na šestém místě mají nyní svěřenci trenéra Jimeneze ztrátu dvou bodů na čtvrté místo, jenž zajišťuje účast v Lize mistrů. K sobotnímu utkání Jimenez na tiskovce řekl: "Jestliže se podíváté na jejich hráče, mají velmi dobrý kádr s velmi konkurenceschopnou jedenáctkou." Sevilla nastoupí do utkání bez Renata a Chevantona, naopak zpět je stoper Escude.

Valencia CF - pravděpodobná sestava:

Hildebrand - Caneira, Albiol, Marchena, Moretti - Baraja, Maduro - Joaquín, Silva, Mata - Villa

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:

Palop, Daniel Alves, Mosquera, Dragutinovič, Adriano, Jesus Navas, Keita, Maresca, Capel, Kanoute, Luis Fabiano.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.05 - 2.60

Tip EuroFotbal.cz: 0

Reklama