Hlavní obsah

Hradečtí Votroci: Chceme vyhrát

Druhá česká fotbalová liga má dnes na programu zbylé zápasy druhého jarního kola. Aspirant na postup Hradec Králové v zimě přivedl do svého týmu velké množství posil, ale v úvodním kole pouze remizoval v Krči. Spravit chuť si dnes Votroci chtějí s přímým konkurentem v tabulce - HFK Olomouc.

Článek

Ačkoliv po podzimu ukončil své účinkování u týmu Hradce úspěšný trenér Luděk Klusáček, Východočeši mají na jaře jasný cíl - postoupit mezi elitu. Nový kouč Pavel Malura není jediným novicem v mužstvu, jelikož Hradec přivedl poměrně hodně nových posil. Tou nejznámější a nejvýraznější je bezesporu Martin Zbončák, který se vrátil zpět do rodné vlasti z řeckého Iraklisu Soluň. Mezi nově příchozí patří rovněž Pavel Němeček, Jan Riegel, Michael Dian či Jan Schulmeister.

V úvodním jarním kole však hradečtí nevyhráli, když na Strahově remizovali s Krčí. Nutno ale podotknout, že tento pražský tým doma prohrává opravdu výjimečně, i když je výrazně ohrožen sestupem. Chuť si dnes chtějí Votroci spravit v domácím duelu s HFK Olomouc. „Víme, že v zápasech doma musíme vyhrávat,“ uvědomuje si kouč Východočechů, který má k dispozici kompletní kádr kromě vykartovaného útočníka Miroslava Vodehnala.

Hosté mají momentálně v tabulce rovněž 28 bodů a stejně jako loni mají ty nejvyšší cíle. Jak si možná někdo vzpomene, před rokem zhasila olomoucké naděje na postup do Gambrinus ligy domácí porážka s Bohemians. V úvodním jarním kole ale Holice nezaváhala, když na svém stadionu porazila nejtěsnějším možným rozdílem Jihlavu.

Hradci mají dnes svěřenci trenéra Tomáše Uličného co vracet, jelikož si Votroci na podzim odvezli z Hané hned tři body za výhru 2:1. „Samozřejmě víme, že nás čeká těžký zápas. Ale chceme získat v Hradci minimálně bod,“ říká kouč Olomouce, kterému se i přes vítězství z minulého týdne výkon týmu moc nezamlouval. „Musíme se oproti zápasu s Jihlavou zlepšit. Tam jsme udělali nějaké chyby v defenzivě a podruhé by se nám to nemuselo vyplatit,“ dodal Uličný, který má k dispozici všechny své hráče.

Dnešní souboj se podle bookmakerů odehraje v režii domácích, na které experti společnosti bwin vypsali kurs 1.65. Myslíte si, že Olomouc potvrdí své dobré výsledky a odveze si z pod lízátek alespoň bod? Potom si vsaďte na její neprohru - kurs je 1.97.

Reklama