Hlavní obsah

Sevilla se může dostat na čtvrté místo

Sevilla má velkou příležitost poskočit na čtvrtou příčku a stane se tak v případě, že doma porazí Atletiko Madrid. Důležitý souboj uvidí fanoušci na Mallorce, kam v souboji sestupem ohrožených zavítá Deportivo La Coruňa...

Článek

Real Mallorca - Deportivo La Coruňa  (sobota 20:00)

Co se nestalo, Mallorca a Deportivo mají stejný počet bodů. Zápas, který by ještě před nedávném byl duelem mezi aspirantem na poháry a kandidátem na sestup, je tak nyní utkáním dvou sousedů v tabulce. Dvanáctého se čtrnáctým, přesto jen dva body od prozatím sestupující Huelvy.

Parádně rozjetá sezóna se tedy Mallorce skutečně nehezky zvrhla. Nic ovšem není černobilé a celá tahle situace je do značné míry způsobena neuvěřitelnou vyrovnaností letošního ročníku Primera División, jedno vítězství či porážka a hned se z překvapení soutěže stává zklamání a naopak.

Faktem každopádně je, že ostrované k zápasu přistupují v psychicky o něco horší pozici. Domácí totiž prohráli s Espanyolem, naopak Depor vymazal Real Madrid. S kým tedy může kouč Gregorio Manzano počítat? Novinkou je návrat Pierre Webóa, který se na hřišti neobjevil od prosincového zranění. Nejistý je start Dani Guizy, nejlepšího střelce týmu, v nominaci se nicméně objevil. Naopak mimo hru jsou Basinas, srdce týmu Ibagaza a Ballesteros, všichni si odpykávají karetní trest.

Deportivo je skutečně ve formě – již nyní má z druhé části sezóny stejný počet bodů jako z té první. Sestup tedy už není tak děsivě aktuální jako před nedávnem. Nepříjemné je vykartování De Guzmána, jehož podle všeho nahradí Antonio Tomás. V základu se objeví i Lafita s Wilhelmssonem, v obraně pak Manuel Pablo, Filipe Luis, Lopo, Pablo Amo a Coloccini.

Real Mallorca - pravděpodobná sestava:

Moyá - Héctor, D.Navarro, Nunes, F. Navarro - Varela, Scaloni, Valero, Jonás - Guiza, Arango

Deportivo La Coruňa - pravděpodobná sestava:

Aouate - Pablo, Lopo, Amo, Coloccini, Luis - Wilhelmsson, Sergio, Rodríguez, Lafita - Xisco

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.10 - 3.40

Tip EuroFotbal.cz: 0

Sevilla FC - Atlético Madrid

Klasický boj o Ligu mistrů přinese sobotní šlágr mezi Sevillou a Atlétikem Madrid. Hraje pátý tým tabulky se čtvrtým a ten, který vyhraje, bude uzavírat první čtveřici.

Pro domácí celek by to bylo poprvé v sezoně, co by byl v tabulce tak vysoko. Smrt Puerty tým hluboce zasáhla, nyní už má dobrou formu, může se spoléhat na nejlepšího ligového střelce Luise Fabiana. Další trofej k těm z minulého roku, jimiž byly Copa del Rey a Pohár UEFA, ale už Sevilla nepřidá. Kouči Manolo Jimenézovi se podařilo dobře navázat na práci Juandeho Ramose. Z posledních osmi zápasů v lize Sevilla prohrála jen jednou. Naposledy si poradila na hřišti Valencie a vyhrála 2:1. Domácím by neměl chybět nikdo z důležitých hráčů, jen otazník visí nad tím, zda se po nakopnutí dají dohromady Julien Escudé a Ivica Dragutinovič.

To Atlétiko se takto vysoko v tabulce pohybuje dlouho, jeho výkony jsou ale hodně nevyrovnané. Dokáže ale potrápit favority, nedávno si poradilo například s Barcelonou. Tým táhne kupředu mladý forvard Sergio Aguero, střelecky se k němu přidává Forlán. Zápasy venku ale celku moc nejdou, v posledních dvou tým prohrál v Pamploně a v Zaragoze. V minulém kole ale přehrál rozdílem třídy Levante. Do kádru se po drobném zranění vrací pravé křídlo Maxi Rodríguez, definitivně se vrací i bek Giorgios Seitaridis. Zranění jsou Thiago Motta a Juan Valera, do kádru pro zápas se nevešli José Antonio Reyes, Mista, Zé Castro a Falcón. Opět nechybí mladé hvězdičky de las Cuevas a Camacho. V utkání těchto soupeřů navíc podle statistik většinou padá hodně branek.

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:

Palop - Dani Alves, Mosquera, Escudé, Adriano - J. Navas, Poulsen, Keita, D. Capel -L. Fabiano, Kanouté

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:

Abbiati - Seitaridis, Pablo, Perea, Antonio López - Maxi Rodríguez, Cleber Santana, Raúl García, Simao - Forlán, Aguero

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.20 - 3.85

Tip EuroFotbal.cz: 1

Reklama