Hlavní obsah

Llodra změří síly s Melzerem

Turnaj série Masters v Miami dnes pokračuje zápasy prvního kola, které jakožto nasazený nemusí hrát finalista letošního Australian Open Jo-Wilfried Tsonga. Nejméně jeden zápas však bude pečlivě sledovat, jelikož z duelu Melzer - Llodra vzejde jeho soupeř pro druhé kolo.

Článek

Právě souboj Jurgena Melzera s Michaelem Llodrou je dnes papírově možná nejvyrovnanější vůbec, o čemž hovoří i bilance vzájemných zápasů, které vévodí těsně Rakušan. Ten totiž dokázal rodáka z Paříže porazit loni v Las Vegas po setech 6-4, 2-6 a 7-5, díky čemuž se ujal ve vzájemné bilanci vedení 2:1.

Momentálně lépe postaveným hráčem na žebříčku ATP je však Llodra, který letos co se úspěchů na turnajích týče, patří k vůbec nejlepším. Nejen, že ve čtyřhře vyhrál po boku svého krajana Benneteaua podnik v Las Vegas a společně s Clementem došel až do finále Australian Open, ale dva tituly si připsal překvapivě už i ve dvouhře. Přemožitele nejdříve nenašel na začátku ledna v Adelaide a měsíc a půl na to v Rotterdamu, kde porazil například Davyděnka, Karloviče či ve finále Soderlinga.

„Byl to pro mě neuvěřitelný týden,“ řekl po triumfu v nizozemském přístavním městě Francouz. „Nikdy jsem nepomyslel na to, že vyhraji dva turnaje během dvou měsíců. Momentálně ale hrají o hodně lépe než dříve a mám na to, vyhrávat i nadále,“ dodal sebevědomě v tu chvíli 58. hráč žebříčku ATP, který od té doby poskočil o 20 míst výše.

Kromě zmíněných titulů si Llodra zahrál i čtvrtfinále v Aucklandu, kde nestačil na Juana Monaca. V březnu se mu však prozatím nedaří, když v Las Vegas i Indian Wells vypadl hned v úvodním kole.

Dnes tak má co napravovat, ale porazit Jurgena Melzera pro něj jistě nebude jednoduchý úkol. Za měsíc už 27letý Rakušan letos prozatím mezi světovou tenisovou elitou nijak nezáří. Nejdále se totiž probojoval do druhých kol v Melbourne, Memphisu a Indian Wells. Kromě posledního turnaje, kdy vypadl s Andym Murrayem, však nikdy neměl nejsilnější soupeře. Chuť si aktuálně 78. hráč světa spravil alespoň na challengeru ve Wroclavi, kde porazil i Radka Štěpánka a nakonec nestačil až ve finále na Kristofa Vliegena.

Myslíte si, že Llodra dnes srovná svou negativní bilanci s Melzerem a potvrdí tak své letošní úspěchy? Jestliže ano, pak si na něj vsaďte - kurs je 1.80. Jste-li názoru, že zvítězí Rakušan, pak využijte shodného kursu 1.80, který vypsala společnost bwin.

Reklama