Hlavní obsah

Warriors bojují o play-off

NBA dnes nabídne na dálku souboj Golden State s Denverem. Právě tyto celky bojují v nabité západní konferenci o play-off. Lépe jsou na tom momentálně Warriors, kteří ke stejnému bodovému zisku potřebovali o zápas méně a dnes se střetnou s Portlandem.

Foto: (AP Photo/David Zalubowski)

Stephen Jackson (uprostřed) v utkání proti Denveru.

Článek

Vyřazovací část se rychle blíží a pomalu se začínají formovat postupující. Tradičně silnější západní konference se ustálila poměrně rychle a s největší pravděpodobností zbývá rozhodnout, zda postoupí Denver nebo Golden State. Prvně jmenované dnes čeká zápas s Dallasem, který však nastoupí bez Nowitzkiho a duo Anthony - Iverson by tak nemělo mít výraznější problémy.

Na případné vítězství potřebují Warriors zareagovat rovněž úspěchem a tedy dnešní výhrou s Portlandem. V poslední době však Golden State hrají průměrně a pravidelně střídají úspěchy s neúspěchy. Po výhře s Clippers podlehli sice doma Houstonu, ale následně vyhráli na půdě dalšího celku z Los Angeles - Lakers. Mužstvo v čele s Koby Bryantem však okamžitě Warriors porážku vrátilo, když na jejich palubovce zvítězilo po prodloužení.

Dnes bude celek z Kalifornie pokračovat v boji o play-off znovu bez svého důležitého muže Chrise Webbera, který stále laboruje se zraněným kolenem. Toho se jistě pokusí využít hosté z Portlandu, ale i oni nastoupí bez velké hvězdy. V posledním zápase s Washingtonem totiž Blazers přišli o svého střeleckého lídra a mozku týmu Brandona Roye. „Svalové zranění může být i velmi dlouhodobé,“ řekl sám Roy, který se dnes jistojistě na palubovce neobjeví.

Tohoto zranění si bookmakeři nemohli nevšimnout a nezareagovat. Jasným favoritem jsou tak dnes domácí Warriors, na které si můžete vsadit s kursem 1.11. Na vítězství hostů vypsali experti bwin kurs 7.00 rovných.

Reklama