Hlavní obsah

Bolton přivítá Arsenal

32. kolo nejvyšší anglické soutěže nabízí pikantní souboj týmů z opačných pólů tabulky, z nichž však žádný neoplývá nijak oslnivou formou. Bolton ztrácí na nesestupové pozice jediný bod a svou kůži jistě neprodá lacino. Třetí Arsenal stále živí naděje na zisk titulu, ale naposled se radoval z výhry v polovině února.

Článek

Domácí potřebují k udržení body jako sůl, ale již 6 utkání v řadě nedokázali naplno bodovat. Po pěti porážkách však svěřenci kouče Megsona naposled dokázali vybojovat alespoň bod, když před vlastním publikem remizovali s Manchesterem City 0:0. Proti Citizens si Bolton vypracoval několik příležitostí a obránce Gretar Steinsson dokonce trefil tyč. „Po průběhu hry mohu konstatovat, že jsme ztratili 2 body. Vytvořili jsme si mnoho šancí, ale neproměnili je,“ dodal domácí lodivod po duelu s Manchesterem.

Wanderers se pyšní velice slibnou bilancí, když v posledních třech sezonách na vlastním stadionu Arsenal pokaždé porazili. Domácím dnes nepomůže jejich kapitán Kevin Nolan, kterého čeká dvouzápasová pauza za 10 nasbíraných žlutých karet. V obraných řadách The Trotters bude chybět Portugalec Ricardo Gardner, který si v posledním klání přivodil zranění žebra. Po drobných neshodách s trenérem je připraven nastoupit středopolař Ivan Campo. Kvůli absenci Fina Jaaskelainena naskočí ke čtvrtému startu v sezoně brankář Ali Al Habsi.

Arsenal se celou sezonu drží na špici celé Premier league, ale jeho naděje na zisk titulu pomalu skomírají. Přispěly k tomu nejvíce poslední výsledky částečně způsobené rozsáhlou marodkou, se kterou se Gunners po celou sezonu potýkají. Po vyhraném duelu proti Blackburnu z poloviny února svěřenci kouče Wengera postupně remizovali s Birminghamem, Aston Villou, Wiganem a Middlesbrough. V posledním utkání proti Chelsea Gunners zásluhou obránce Sagni vedli, ale svůj náskok neudrželi a nakonec prohráli 1:2.

„Vedli jsme 1:0 a osud utkání měli ve svých rukou. Nadějný výsledek jsme bohužel neudrželi. Postrádali jsme lepší defenzivní výkon,“ dodal francouzský trenér. Právě autor jediné branky na Stamford Bridge Bacari Sagna rozšířil řady rekonvalescentů na soupisce hostí a kvůli zranění kotníku si nezahraje 3 týdny. Mladého beka nahradí reprezentant Pobřeží Slonoviny Emmanuel Eboue. Na pravé straně zálohy by tak po čase mohl opět dostat příležitost Theo Walcott. Sezona plná zranění nadále pokračuje pro Tomáše Rosického a do konce ročníku je kvůli zlomenině nohy vyřazen Chorvatský útočník Eduardo.

Bookmakeři sázkové kanceláře bwin vidí jasného favorita v podobě hostujícího Arsenalu, na jehož výhru určili kurs 1.60. Experti naopak odepisují domácí Bolton s kursem na vítězství 5.25. Pokud si myslíte, že utkání skončí remízou, je tu pro vás kurs 3.50.

Reklama