Hlavní obsah

Ve Francii jde o Ligu mistrů - Bordeaux hraje s Nancy

Jediné utkání se bude v sobotu hrát ve francouzské Ligue 1. Bordeaux přivítá Nancy a v jejich vzájemném souboji půjde o druhé místo v tabulce. Z lepší pozice jdou do zápasu domácí, kteří mají náskok tří bodů.

Článek

Girondins Bordeaux - AS Nancy-Lorraine  (sobota 17:10)

Jediný sobotní zápas nabídne fanouškům v Bordeaux velmi zajímavý duel. Domácí Girondins, které obývá druhé místo, totiž hostí třetí Nancy. Byli to hosté, kdo dokázal v prvním vzájemném utkání zvítězit, a tak má Bordeaux Nancy co vracet.

Minulý týden se Bordeaux vzdálil titul. Girondins totiž nestačili na Valenciennes a prohráli 1:3. Na jejich špatný výkon odpověděl Lyon tříbodovým ziskem ze zápasu s PSG (4:2) a utekl tak druhému týmu Ligue 1 už na devět bodů. Dobrou zprávou pro domácí je však fakt, že Bordeaux má ještě šanci uspět v poháru. V předminulém týdnu se jim totiž podařilo v osmifinálovém boji vyřadit Lille. To je však jediná světlá věc z poslední doby. Velkým problémem Blancova týmu je marodka. Na její rozsáhle listině totiž najdeme Ulricha Rameho, Alejandra Alonsa, Marca Planuse, Jussieho a Fernanda.

Hosté jedou do Bordeaux s tím, že pokud se jim podaří domácí tým porazit, dostanou se právě před svého soupeře už na druhé místo. Jenže výkon z minulého kola se musí zlepšit. To totiž Nancy doma hostilo poslední Méty a i když vyhrálo 2:1, byl týmu z chvostu tabulky jen vyrovnaným soupeřem. V poslední době to zrovna v Nancy není na jedničku. Tým nepředvádí nějaké skvělé výkony a body sbírá spíše díky štěstí. Hlavně zápasy venku. Tam se Nancy dlouhodobě nedaří. Není to tak dávno, kdy je Saint-Etienne ze hřiště vyprovodilo s výsledkem 4:0. Ještě horší to však bylo o týden předtím, kdy hosté nestačili v poháru na amatérský Carquefou. Ten však i v dalším kole překvapil dalším skalpem. To vyřadil Marseille. Do zápasu s Bordeaux se kvůli zranění nedostanou Kim, Adailton, Emmanuel Duchemin, Damien Macaluso a Issiar Dia.

Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:

D. Bellion-M. Chalmé, Henrique, S. Diawara, F. Jurietti-A. Diarra, Alonso, J. Micoud, G. Wendel, F. Cavenaghi-M. Chamakh

AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:

G. Bracigliano-P. Berenguer, Andre Luiz, S. Puygrenier, F. Biancalani-L. N'Guemo, B. Gavanon, M. Zerka, Y. Hadji, J. Brison-M. Fortune

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.10 - 4.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Reklama