Hlavní obsah

Getafe se představí v Allianz aréně

Po bojích Ligy mistrů je tradičně na programu Pohár UEFA, jehož největší favorit stále zůstává v soutěži. Bayern Mnichov neměl doposud žádné problémy a ve čtvrtfinále je tak bezesporu zaslouženě. O postup mezi nejlepší čtyřku se však popere s nevyzpytatelným Getafe.

Článek

Už od startu letošního ročníku Poháru UEFA je hlavní favorit jasný. Bayern Mnichov po dlouhé době nepostoupil do Ligy mistrů a v řádově nižší evropské soutěži myslí na trofej. Svou kvalitu mužstvo z Bavorska potvrdilo už v základní skupině, v níž skončilo na první příčce. Nejvýraznější porážku uštědřili svěřenci kouče Ottmara Hitzfelda Arisu Soluň, který si odvezl z Allianz arény debakl 0:6. Podobně si vedli i následně doma s Aberdeenem, jemuž vstřelili pět branek. Stejný počet inkasoval i v osmifinále na domácím hřišti Anderlecht, jemuž tak nestačilo k postupu ani vítězství 2:1 v Německu.

Nyní čeká Bayern soupeř z Pyrenejského poloostrova, který je mnohými považován za tzv. černého koně soutěže. „Pro mě to je možná nejsilnější tým v soutěži. Musíme být hodně agresivní,“ konstatoval defenzivní záložník Martin Demichelis, který je už naprosto fit a do dnešního zápasu by měl zasáhnout. Hrát naopak s největší pravděpodobností nebude Mark van Bommel, jehož doprovází celým týdnem chřipka.

I když Getafe už nějaký ten rok válčí v Primera division, přesto stále patří mezi méně známé španělské kluby. Celek z hlavní metropole Madridu hraje však velmi dobrý fotbal, což dokumentuje i jeho letošní cesta Pohárem UEFA. V základní skupině neměli Azulones žádný problém a se třemi vítězstvími předčili například i anglický Tottenham.

Podobně si muži trenéra Michaela Laudrupa vedli i v jarních vyřazovacích bojích, když bez sebemenších problémů přešli přes AEK Atény i Benfiku Lisabon. „Když se podaří Getafe v Mnichově uhrát dobrý výsledek, tak pak to bude pro Bayern velmi těžké,“ myslí si německý kouč Realu Madrid Bernd Schuster, který má o španělské klubové kopané samozřejmě velmi dobrý přehled. „Možná budeme muset po zápase panu Beckenbauerovi věnovat pár autogramů, aby si je uložil do peněženky a věděl, kdo jsou hráči z Getafe,“ reagoval prezident klubu Angel Torres na Beckenbauerova slova, že nezná ani jednoho hráče tohoto španělského týmu.

Věříte-li ve vítězství domácího Bayernu, pak si můžete vsadit s kursem 1.40. Remíza je oceněna hodnotou 4.00 a výhra Getafe kursem 7.25.

Reklama