Hlavní obsah

Palermo přivítá Juventus

Momentálně až třinácté Palermo vyzve třetí Juventus Turín, který si stále dělá zálusk minimálně na druhou příčku zaručující přímou účast v Champions league. Minulý týden Juventus neodehrál svůj souboj s Parmou kvůli úmrtí fanouška, ale radost mu určitě udělala zaváhání téměř všech sousedů v tabulce.

Článek

Domácí prožívají složitou situaci, když na výhru čekají od konce února. Posledními přemožiteli Palerma byli Inter Milán, Parma, Janov a Neapol. Právě prohra 2:3 s Janovem se stala osudnou trenéru Francesco Guidolinimu a na postu hlavního trenéra ho nahradil Stefano Colantuono, který sicilský tým letos už jednou vedl. Shodou okolností byl Colantuono propuštěn po podzimním debaklu 0:5 právě s Juventusem.

„Po utkání jsem musel novému kouči pogratulovat. Konečně jsme byli soutěživí, ale bohužel se všechno obrátilo proti nám. Fanoušci jsou hodně důležití a nyní potřebujeme jejich podporu,“ dodal po poslední prohře s Neapolí prezident klubu Maurizio Zamparini. Prohru Palerma zařídil až v 90. minutě slovenský reprezentant Marek Hamšík.

Nový kouč se se svým mužstvem představí poprvé na domácí půdě, ale nelze očekávat příliš změn. Po karetním trestu se do obrany vrací zkušený stoper Giuseppe Biava, který nahradí Mattia Cassaniho. Zcela fit je i další bek Cristian Zaccardo. „Utkání nepřichází zrovna v ideální čas, protože riskujeme další porážku v řadě. Na druhé straně cítíme velkou motivaci. Rozhodně nebudeme pouze bránit,“ dodává obránce Federico Balzaretti.

Hosté se na rozdíl od Palerma pyšní velmi slušnou formou, když po výhře v Neapoli jenom remizovali v Empoli, ale před dvěma týdny si připsali cenný skalp lídra Serie A Interu, který na jeho hřišti zdolali 2:1. Juventusu minulý týden hrály do karet i zaváhání jeho protivníků, ale dnes se musí soustředit hlavně na svůj výkon a potvrdit výbornou úspěšnost na stadionech soupeřů – letos celek Staré dámy prohrál venku pouze dvakrát.

„Výsledky přicházejí, pokud máte vysoké cíle. Dokud nás matematika nevyřadí z teoretické šance získat titul, budu věřit. Čekáme pochopitelně na zaváhání soupeřů, ale všechno je možné,“ dodává pozitivně naladěný trenér Ranieri. Jediným marodem na soupisce hostí je obránce Jorge Andrade. Po zranění se vrací do hry záložník Crisiano Zanetti a místo v sestavě tak nejspíš nezbude na Zdeňka Grygeru. Na lavičku zřejmě usedne i Vincenzo Iaquinta. Místenky v útoku totiž mají předplacené Del Piero a David Trezeguet.

Na vítězství domácího Palerma je u bwinu kurs 3.30. Pokud věříte v úspěch Juventusu, využijte kurs 2.10. Na remízu vypsali bookmakeři kurs 3.10.

Reklama