Hlavní obsah

Vrátí se Slavia na čelo tabulky?

Tradiční pondělní dohrávka Gambrinus ligy je dnes na programu v Plzni, kde domácí Viktoria přivítá pražskou Slavii. Už z pohledu na tabulku je favorit jasný, tím spíše, že Sparta o víkendu nezaváhala a dostala se bod před Sešívané.

Článek

Slavia tak dnes potřebuje bezpodmínečně zareagovat a to ničím jiným než vítězstvím. Venku však nevyhrávají Pražené nikterak jednoduše, což dokazují i poslední tři zápasy ze hřišť soupeřů, z nichž Slávisté vyhráli pouze jediný. Shodou okolností to byl ten poslední ve Zlíně, kde jedinou branku zápasu vstřelil Goče Toleski. Minulý týden Slávisté ztratili doma v derby se Spartou, a to podle mnoha odborníků jen díky nešťastnému vyloučení Davida Kalivody.

Šikovný záložník však dnes v Plzni chybět nebude, jelikož vyvázl pouze s podmínkou. „Jsem moc rád, že to nakonec tak dopadlo. Nejsem typem hráče, který sbírá karty. V lize to byla vůbec moje první červená karta, ani žlutých jsem zatím moc nenasbíral. Vzpomínám si, že naposledy jsem byl vyloučen, když jsem hrál ještě v dorostu,“ konstatoval jediný slávistický střelec z minulého týdne. V sestavě Pražanů se naopak stále neobjeví Zdeněk Šenkeřík s Petrem Jandou a také Milanem Ivanou, který si poškodil menisek. Dobrými zprávami jsou návraty Vladimíra Šmicera a Dušana Šventa, pro které je sice ještě na ostrý start brzy, ale konečně naplno trénují. Naražená kyčel trápí Davida Střihavku.

Plzeň je v tuto chvíli osmým celkem Gambrinus ligy, ale na jaře se jí moc nedaří. Poslední tříbodový zisk si totiž svěřenci Stanislava Levého připsali naposledy v únoru s Brnem. Od té doby přidali do své sbírky pouhé dvě remízy - s Bohemians a minulý týden na Žižkově. „Potřebovali jsme bodovat a to se povedlo. Bod znamená pro celý tým velkou vzpruhu,“ nechal se slyšet brankář Lukáš Krbeček, který dnes bude čelit útokům Slávistů.

„Slávia má neskutečně kvalitní kádr a může postavit klidně dvě silné jedenáctky. Na druhou stranu zápas s ní je i pro nás možností ukázat se v tom nejlepším světle. Věřím, že podáme dobrý výkon a soupeře překvapíme,“ řekl trenér Levý, kterému bude kvůli žlutým kartám chybět útočník Tomáš Krbeček. Otazníky visí nad Rodriguezem, Petrželou a Šmejkalem.

Myslíte si, že Slavia opět přeskočí Spartu díky vítězství ve Štruncových sadech, pak využijte kursu 1.65 nabízeným společností bwin. Jste-li jiného názoru a to remízy 3.20 nebo výhry domácí Plzně 5.25, pak si vsaďte proti bookmakerům.

Reklama