Hlavní obsah

Uhájí Barcelona svůj náskok?

I když FC Barcelona neprožívá moc vydařenou sezonu, může dnes postoupit do semifinále Ligy mistrů. Účasti mezi nejlepší čtyřkou je navíc velmi blízko, jelikož v Gelsenkirchenu porazila Schalke 1:0 a na Nou Campu stačí Kataláncům remizovat.

Článek

Barceloně se v poslední době nedaří jen výsledkově, ale také vnitřní záležitosti klubu nejsou optimální. Špílmachr Ronaldinho už za Barcelonu pravděpodobně nenastoupí, trenérovi Rijkaardovi zase fanoušci už nevěří. Důkazem špatné situace jsou poslední ligová utkání Katalánců; před 14 dny nejprve vedli ještě v 63. minutě 2:0 v Seville, ale poté přišel nevysvětlitelný zkrat a zápas nakonec vyhrál domácí Betis v poměru 3:2. O uplynulém víkendu dokonce nevstřelili branku na Nou Campu a Getafe si odvezlo cennou remízu 0:0.

Titul v Primera division se tak zdá být ztraceným, přesto může Barca stále získat cennou trofej. „V Lize mistrů jsme už letos udělali několik velmi dobrých výsledků a já doufám, že v tom budeme pokračovat,“ řekl obránce Gabriel Milito, jehož dnešní start je poměrně nejistý. Hrát určitě nebudou Ronaldinho, Messi, Deco, Oleguer a Albert Jorquera.

Schalke prožívá na své poměry slušnou sezonu, jelikož se stále drží v popředí bundesligové tabulky a bojuje tak o účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Dobrý výsledek si svěřenci Mirko Slomky připsali před třemi týdny v Berlíně, kde dokázali porazit místní Herthu. S prázdnou nepřijeli následně ani z Karlsruhe, kde uhráli bezbrankovou remízu. O uplynulém víkendu rozhodl jedinou brankou zápasu o vítězství s Roztokem Halil Altintop.

Dnes však čeká na mužstvo z Gelsenkirchenu nesmírně těžký úkol - vyhrát na Nou Campu. „Samozřejmě se tady pokusíme vyhrát, ale Barcelona má skvělý tým. Když řeknu, že potřebujeme zázrak, tak moc nepřeháním. Pokud hráči podají maximální výkon, jak individuálně, tak co se týče kolektivu, určitě máme šanci postoupit,“ myslí si kouč Slomka, jenž má k dispozici kompletní kádr.

Myslíte si, že Schalke Katalánce porazí, pak si vsaďte právě na tuto příležitost s kursem 7.25. Jste-li naopak názoru, že Barcelona svůj výsledek z Německa potvrdí vítězstvím, využijte sázky na její vítězství s kursem 1.40. Na remízu si u bwin můžete vsadit za kurs 4.35.

Reklama