Hlavní obsah

Leverkusen doufá v zázrak

Bayer Leverkusen procházel až do minulého týdne Pohárem UEFA bez problémů. V domácím zápase se Zenitem Petrohrad však utrpěl debakl 1:4 a jeho šance na postup klesly na minimum.

Článek

Po zmíněném duelu si naopak velmi libovali Rusové, které tak dnes nečeká až tak těžký úkol - i prohra 0:3 jim zajišťuje postup do semifinále. „Jestliže budeme hrát se stejným odhodláním, organizací hry a přístupem, pak to bude dostačující k postupu. Ať tak či onak, za žádných okolností nesmíme soupeře podcenit a myslet si, že je vše rozhodnuté. Respektujeme každého soupeře a v každém zápase chceme podat co nejlepší výkon. I přesto, že jsme vyhráli 4:1, chceme nyní doma zvítězit,“ řekl jasně kapitán Zenitu Anatolij Tymoščuk.

Po odchodu Martina Škrtela do Liverpoolu se očekávalo, že Petrohrad bude slabší, což se doposud nepotvrdilo. Dnes by však mohl mít Zenit problémy, jelikož trenér Dick Advocaat bude postrádat Kim Dong Jina a Nicolase Lombaertse. Hned nad několika hráči navíc visí hrozba osudové žluté karty - Ivica Križanac, Aleksandr Anyukov, Radek Šírl, Fernando Ricksen, Pavel Pogrebnyak a Andrei Aršavin.

Je otázkou, jak si zkušený Advocaat pohraje se sestavou, jelikož se předpokládá, že by mohl některé hráče šetřit. To si může už dovolit i Leverkusen, který posune do semifinále pouze zázrak. „Jestli budeme vyřazeni, tak ale se zvednutou hlavou. Máme povinnost se v St. Petersburku dobře předvést,“ řekl sportovní ředitel Bayeru Rudi Völler, jehož klub má opravdu jen hodně teoretickou šanci postoupit.

Pro svěřence Michaela Skibbeho má tak pravděpodobně vyšší prioritu následný bundesligový zápas s úřadujícím mistrem Stuttgartem a zároveň přímým konkurentem v boji o evropské poháry. „V Rusku chceme podat co nejlepší výkon, ale zápas se Stuttgartem je rozhodně v našich myslích,“ dodal Völler. V sestavě Bayeru se jistě neobjeví zraněný Tranquillo Barnetta, zatímco Sascha Dum, Stefan Kiessling a Gonzalo Castro dostali volno.

Petrohrad, je mírným favoritem zápasu a na jeho vítězství si můžete vsadit u společnosti bwin s kursem 1.95. Pokud si myslíte, že zápas skončí remízou, pak se nabízí kurs 3.55. Na výhru Leverkusenu vypsali bookmakeři kurs 3.25.

Reklama