Hlavní obsah

Arsenal se nevzdává naděje na zisk titulu

I dnes pokračují souboje v nejvyšší anglické fotbalové soutěži a s blížícím se koncem sezony jde do tuhého. Aktuální lídr Manchester United vyzve Arsenal, který ztrácí na svého soupeře 6 bodů a ani jeho poslední výsledky nejsou nijak oslnivé. United ale čeká za 2 týdny nelehký souboj na Stamford Bridge s Chelsea a mohlo by se potvrdit pravidlo „když se dva perou, třetí se směje.“

Článek

Domácí momentálně v Premier league své soupeře doslova válcují, když z posledních 7 utkání vyhráli 6. Právě v posledním ligovém duelu ztratili Rudí ďáblové důležité dva body, když jenom remizovali v Middlesbrough 2:2. „Do konce sezony zbývá jenom 5 utkání a Arsenal si už nemůže dovolit další zaváhání. My se musíme soustředit pouze na naše výkony a v následujících střetnutích uspět. Recept na vítězství v Premier league je nyní tak prostý,“ říká trenér Ferguson, jehož celek čeká po vyřazení AS Řím v semifinále Ligy mistrů španělská Barcelona.

Po úvodní výhře 2:0 na půdě italského AS měli United cestu k postupu mezi nejlepší čtyři hodně usnadněnou a skotský taktik mohl šetřit hned několik svých klíčových hráčů. Na trávník se nepodíval nejlepší střelec domácích Cristiano Ronaldo, o jehož startu proti Gunners není pochyb. V útoku dnes nebude chybět ani Wayne Rooney, Mimo hru zůstává obránce Nemanja Vidič a šanci tak opět dostane Španěl Gerard Pique. Ve středečním duelu s Římem byl Old Trafford svědkem dlouho očekávaného návratu kapitána Garyho Nevilla, který by měl dnes nastoupit od úvodního hvizdu.

Arsenal dokázal vyhrát v posledních sedmi střetnutích pouze jednou, ale za svůj výkon ve čtvrtfinále Champions league se Kanonýři rozhodně stydět nemusí. Celé utkání proti Liverpoolu se svěřenci trenéra Wengera drželi statečně a v jejich neprospěch rozhodla až diskutabilní penalta z 85. minuty. „Vyhrát ligu v naší současné situaci by byl největší úspěch mé kariéry. Souboj s United je rozhodně nejdůležitější zápas sezony, a pokud nevyhrajeme, nemáme žádnou šanci. Budeme bojovat do poslední minuty,“ dodává odhodlaný kouč Wenger, jehož ambice na zisk titulu nejsou vůbec nereálné.

Ze svých taktických plánů musí francouzský manažer nově vyškrtnout záložníka Flaminiho, kterého trápí bolavý kotník. Střelce úvodní branky na Anfield Road Aboue Diabyho nepustí do hry karetní trest. Do středové řady tak nejspíš naskočí Gilberto Silva a o start v základní jedenáctce si svým posledním výkonem výrazně řekl také Theo Walcott. Na marodce hostí zůstávají Bacary Sagna (kotník), Tomas Rosicky (koleno) a nešťastník Eduardo. „S takovou rozsáhlou marodkou nelze neustále vítězit a porážka od Liverpoolu Arsenalu rozhodně na síle nepřidala,“ dodává kouč Ferguson.

Na vítězství Rudých ďáblů vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.80. Na úspěch Arsenalu určili bookmakeři vysoký kurs 4.25 a na remízu je kurs 3.25.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články