Hlavní obsah

Vrchol sezóny je zde

Mistr české hokejové extraligy bude znám v nejzažším možném termínu. Finále dospělo podobně jako obě semifinálové série až do sedmého utkání, které se v případě nastavení může ještě značně prodloužit. Slavia a Karlovy Vary se mohou navzájem překvapit jedině tím, že někdo z nich najde tajný rezervoár sil.

Článek

Domácí klub před sezónou vsadil na zajímavou věc, když si ve velké hale nechal připravit malé kluziště. Slavia vstoupila s touto výhodou i do vyřazovacích bojů, ale již ve čtvrtfinálové sérii doma prohrála, byť neplatným gólem v nájezdech. Problémy potom měla na vlastním kluzišti i na začátku semifinále. Právě těsné výhry v samostatných nájezdech a v prodloužení Slavii ale velmi pomohly a otřásly sebedůvěrou soupeře. Ve finále již pražský klub tolik štěstí neměl, když hned na jeho úvod doma zaslouženě prohrál v utkání plném gólů, v němž neustále tahal za kratší konec. Stav série Slavia otočila a následně se vzpamatovala i z debaklu, který utrpěla ve čtvrtém zápase. Trenér Růžička je nucen volit nouzové varianty, když ne zcela zdravého Beránka posílá jenom na buly před vlastní bránu.

Karlovy Vary v této sezóně potvrzují vzestup, který naznačily již vloni. Letos se ovšem z jejich pohledu jedná o velký skok. V základní části sezóny hrály vyrovnaně doma i venku. Ve čtvrtfinále se snadno prosadily svojí nátlakovou hrou. V semifinále rozhodly sérii, v níž dlouho dominovala výhoda domácího prostředí, jedinou venkovní výhrou. Karlovy Vary takto zaskočily vítěze základní části v rozhodujícím sedmém zápase. Přes větší únavu pramenící z pozdějšího ukončení semifinále a většího cestování dokázali hokejisté ze západočeského lázeňského města skvěle vstoupit i do finále. Smůla je postihla ve třetím utkání, kdy se skóre střídavě otáčelo, ale zastavilo se před domácími fanoušky poprvé na záporné straně. Karlovy Vary se spoléhají na brankáře Mensatora, kterému zatím největší problémy dělají střely mezi nohy. Zároveň je ale v mužstvu i dostatek střelců. Jenom Polák se v tomto směru hodně trápí.

Bookmakeři bwin očekávají, že se projeví větší zkušenosti domácích. Slavia má v kádru řadu mistrů extraligy a před pěti lety dokráčela k titulu právě v sedmém finálovém zápase. Dnes to mohou domácí zopakovat v kursu 1,65 . Hosté zdánlivě již dávno překonali své vlastní představy, ale Procházka by se jistě nezlobil, kdyby zítra mohl oslavovat kromě narozenin i něco jiného. Karlovy Vary dosáhnou na titul a vstup do hokejové Ligy mistrů, když zvítězí třeba i v prodloužení v kursu 2,65 .

Reklama