Hlavní obsah

Chelsea chce změnit historii

Vrchol sezony se neblíží nejen v ligových soutěžích, ale také v Lize mistrů. V pavouku milionářské soutěže zůstávají poslední čtyři velkokluby a už jen z jejich názvů je jasné, že titul může získat opravdu kdokoliv. Reprízu loňského semifinále obstarají Chelsea s Liverpoolem, když Blues mají svému soupeři rozhodně co vracet.

Foto: ČTK/AP

Liverpoolský kapitán Gerrard (vpravo) se snaží zastavit pronikajícího Ashleyho Colea.

Článek

Je tomu bez tří dnů přesně rok, co Chelsea dokázala brankou Joe Cola Liverpool porazit na Stamford Bridge. V odvetě však prohrála stejným výsledkem a nakonec vypadla na pokutové kopy. Letos se role obrací nejméně v tom, že doma začne Liverpool, který v semifinále Chelsea vyřadil i dva roky předtím. Realita říká, že by se to Reds mohlo podařit znovu, jelikož se během posledních měsíců velmi zvedli, díky čemuž si už prakticky zajistili i účast v příštím ročníku Champions league.

O uplynulém víkendu sice trenér Rafael Benitéz šetřil některé opory, ale na hřišti Fulhamu potvrdil Liverpool svůj široký kádr a díky brankám Pennenta a Crouche zvítězil 2:0. V Lize mistrů jsou Reds tradičně ještě silnější. „Liga mistrů je pro nás jednodušší, stačí se soustředit na dva konkrétní zápasy,“ myslí si trenér Liverpoolu.

Souboje Chelsea s Liverpoolem jsou tradičně chudé na branky, což se očekává i dnes. „Oba týmy jsou na tom podobně, nehrají anglickým stylem, mají propracovanou taktiku a nedostávají moc gólů. Přestřelka jako proti Arsenalu se nedá očekávat, o výsledku rozhodnou maličkosti,“ nechal se slyšet kanonýr domácích Fernando Torres.

Jak už bylo zmíněno, Chelsea má Liverpoolu co vracet. Tři kola před koncem Premier league ztrácejí na vedoucí Manchester United tři body a zdá se, že tento náskok Rudí ďáblové už nepustí. O to více chtějí svěřenci Avrama Granta uspět na evropské půdě, i když nyní moc evropskou nepřipomíná, jelikož ve hře o trofej pro vítěze ligy mistrů zůstala neanglická už pouze Barcelona.

„Čeká nás semifinále a myslím, že letos můžeme vytvořit historii. Na nic jiného než na toto se nesoustředím. Prohráli jsme zde již dvakrát, ale to je minulost,“ konstatoval kouč Grant, kterému se vrací záložník Frank Lampard. Hrát naopak nebude vykartovaný Michael Essien a start Diddiera Drogby je nejistý. Petru Čechovi nebude krýt záda zraněný Cudicini, nýbrž Hilario.

Myslíte si, že Reds využijí mohutné podpory svých fanoušků a zvítězí? Pak si vsaďte u společnosti bwin v kursu 2.20. Pokud soudíte, že utkání skončí remízou, pak se nabízí kurs 3.05. Na vítězství mírně Chelsea vypsali bookmakeři hodnotu 3.35.

Reklama