Hlavní obsah

Dotáhne se Chelsea na čelo?

Už jenom 3 kola zbývají do konce letošního ročníku nejprestižnější evropské fotbalové soutěže – Premier league. Ve šlágru kola hostí Chelsea vedoucí United a už dnes odpoledne může být jasno o držiteli titulu.

Článek

Pokud Chelsea zvítězí, dotáhne se bodově na čelo a souboj o prvenství v lize bude pokračovat. Pokud se Manchester stane první týmem za poslední 4 roky, který dokáže zvítězit na Stamford Bridge, bude moci začít oslavovat obhajobu triumfu z loňského roku.

Obě mužstva mají v posledních týdnech velmi nabitý program. Domácí zavítali v úterním semifinále Ligy mistrů na horkou půdu Liverpoolu, kde díky vlastní brance Riiseho z poslední minuty uhráli cennou remízu 1:1. V lize dokázali Blues zvítězit na hřišti nevyzpitatelného Manchesteru City, ale následně zaváhali a před vlastními fanoušky pouze remizovali s Wiganem. Minulý týden ale svěřenci trenéra Granta potvrdili své ambice a zdolali pátý Everton.

„V posledních semifinálových zápasech s Liverpoolem jsme měli smůlu, teď se k nám konečně obrátilo štěstí. Šli jsme mu naproti a splnili cíl – vstřelit branku,“ dodal po remíze s Reds brankář Petr Čech. Do sestavy domácích se nejspíš vrátí Ghaňan Michael Essien, který v Liverpoolu nehrál kvůli kartám. Další duel naopak vynechá důležitá persona Blues – Frank Lampard, kterému v týdnu zemřela matka.

O den později než Chelsea odehrál i Manchester duel Ligy mistrů v Barceloně, kde remizoval 0:0. Velkou šanci měl hned v úvodu utkání Cristiano Ronaldo, ale ze značky pokutového kopu minul. „V této sezóně jsem do stejného místa skóroval již mnohokrát, většinou jsem se nemýlil,“ dodal záložník, který se v této sezoně trefil již 28 krát.

O výborných výkonech United není sporu, ale v posledních týdnech Rudí ďáblové hned několikrát klopýtli. Nejprve jenom remizovali s Middlesbrough, následně si sice poradili se silným Arsenalem, ale naposled teklo United opět do bot a bod za remízu v Blackburnu zachraňoval v závěru Carlos Tevez.

„V nejbližších dnech si můžeme připsat nejeden úspěch a disponujeme hráči, kteří to zvládnou. Je trochu nefér, že máme méně času na odpočinek, ale s tím nic nenaděláte. Proti Chelsea musíme vylepšit přihrávky, které se nám v Barceloně příliš nedařily,“ dodává trenér Ferguson. 66letý kouč pravděpodobně postaví do základní jedenáctky místo nevýrazného Parka zkušeného Giggse a fit už je obránce Nemanja Vidič.

Na vítězství domácí Chelsea vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.45. Na výhru hostí určili bookmakeři kurs 2.65 a na remízu je kurs 3.15.

Reklama