Hlavní obsah

Everton hostí v souboji o poháry rozjetou Aston Villu

Evertonský stadion Goodison Park bude svědkem velmi zajímavého souboje dvou aspirantů na evropské poháry. Pátý Everton nemá svou pozici vůbec pevně v rukou a v případě porážky ho přeskočí právě Aston Villa a v závětří číhá i Barošův Portsmouth.

Článek

Před pár týdny se zdála účast Evertonu minimálně v Poháru UEFA jasnou záležitostí a Toffees dokonce pokukovali i po čtvrté příčce městského rivala Liverpoolu. Domácí však vytěžili z posledních šesti utkání pouhých pět bodů, což je určitě málo. Svěřenci trenéra Moyese nestačili například na Fulham a v Birminghamu uhráli pouze remízu 1:1. Minulý týden vyloupila Goodison Park londýnská Chelsea.

„Tento víkend hodně napoví. Udržet pátou příčku není snadné a je na nás velký tlak. Musíme dokázat, že si umístění na špici zasloužíme. Chceme zvítězit a odskočit nejbližším pronásledovatelům,“ říká manažer David Moyes.

Po problémech s kyčlí je zcela fit 26letý záložník Leon Osman a o startu Mikela Artety se rozhodne až těsně před utkáním. Španělský ofenzivní záložník donedávna léčil problematická třísla. Zranění chodidla nepustí na trávník do konce sezony Tima Cahilla a podobné vyhlídky se skýtají i pro Jamese Vaughana (koleno) a Andy Van Der Meydeho (stehno). I přes mizernou produktivitu si své pozice na hrotu nejspíš udrží duo Johnson-Yakubu.

Aston Villa se v současnosti pyšní parádní formou a na její vítězné vlně by jistě ráda zdolala i velkého konkurenta Everton. V březnu to s Villans a jejich pohárovými ambicemi nevypadalo vůbec dobře, ale v posledních třech vystoupeních chytli svěřenci trenéra O´Neilla druhý dech. Z trávníku hosté postupně vymazali Bolton, Derby a Birmingham s fantastickým skóre 15:1. Dnes však na celek z Birminghamu, na rozdíl od předešlých střetnutí, čeká soupeř z horní poloviny tabulky.

„Před pár týdny to vypadalo, že je sezona ztracena. Nyní ale můžeme přeskočit našeho největšího konkurenta a to je situace, která nám vyhovuje. Potřebujeme pokračovat ve vítězné sérii“ říká kapitán hostí Gareth Barry.

Zcela fit je mladý zadák hostí Craig Gardner, který doléčil zranění stehna. Od úvodního hvizdu se na trávník nejspíš nepodívá, neboť trenér Martin O'Neill pravděpodobně nebude zasahovat do složení vítězné sestavy. Skvělé vystoupení má za sebou 22letý reprezentant Ashley Young, který si naposled proti Birminghamu připsal dvě branky a dvě přihrávky. Ze středové řady bude tento talent znovu podporovat útočníky Carewa a Agbonlahora.

Na vítězství domácího Evertonu vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.20. Na úspěch hostujícího celku určili bookmakeři kurs 3.05. Pokud věříte, že utkání skončí dělbou bodů, využijte kurs 3.15.

Reklama