Hlavní obsah

Baník v Brně 14 let nevyhrál

Tradiční pondělní dohrávka Gambrinus ligy dnes nabídne pikantní souboj, ve kterém změří síly 1. FC Brno a Baník Ostrava. Výhodu domácího prostředí bude mít Brno a právě tento fakt hraje vždy velkou roli - Ostrava si z moravské metropole odvezla tři body naposledy v roce 1993.

Článek

V duelu půjde bezesporu o hodně, jelikož oba celky pomýšlejí na třetí příčku tabulky a v tuto chvíli jí mají stejně blízko. Na jejich kontech totiž figuruje 45 bodů, Teplice mají o dva více. „Ano, toto utkání je pro další vývoj v Gambrinus lize velice důležité. S námi a Baníkem o ně usilují ještě Teplice. Všechny týmy mohou získat dvanáct bodů a my se o ně musíme porvat. Tento zápas s Baníkem je klíčový a my, abychom se udrželi ve hře o třetí místo, prostě musíme vyhrát. Jakákoliv ztráta by nám náš úkol hodně zkomplikovala,” řekl jasně domácí kouč Petr Uličný, který se musí obejít bez Lukáše Marečka, Martina Kuncla, Martina Živného, Tomáše Okleštěka, Jaroslava Boráka a Josefa Šurala.

Mužstvu, které vyhrálo šest z posledních deseti zápasů, se však vrací do sestavy důležité duo Tomáš Polách - Jan Trousil, jenž v posledním duelu s Bohemians stálo kvůli kartám. „Chceme vybojovat účast v Poháru UEFA a máme k tomu otevřenu ještě cestu v domácím poháru. Marodka je opravdu široká, ale proti Baníku půjde na hřiště to nejsilnější, co aktuálně je k dispozici,“ dodal trenér Brna.

Baník jede do Brna prolomit 14leté čekání na vítězství, u posledního úspěchu byl ještě například v té době mladičký Tomáš Řepka. Už z pohledu na absence domácích by se to dnes Ostravě mohlo konečně podařit, tím spíše, že letos prožívá rozhodně povedenou sezonu. Především doma je velmi silná, což potvrdila i minulý týden v souboji s Českými Budějovicemi.

„Už nemá cenu se vracet k utkání s Budějovicemi. Jsem rád, že jsme to zvládli bez chyb v defenzivě. Z toho musíme vycházet i v Brně, kde čeká krásný zápas,“ myslí si kouč Karel Večeřa, který strávil několik let i na brněnské lavičce. „Při vší úctě k jiným týmům nejsme jako Kladno nebo Most, s nimiž měl soupeř problémy. To, že porazil Spartu i Slavii, vyhrál v Teplicích nebo Mladé Boleslavi, ukazuje, že se umí připravit na těžké zápasy. Respektujeme sílu Brna,“ dodal kouč, jenž bude postrádat pouze zraněného obránce Pavla Ricka.

Oba loňské souboje těchto celků skončily výhrou Brna. Na podzim se však radovala Ostrava a věříte-li, že vyhraje i v Brně, pak si na ni vsaďte s kursem 3.10. Myslíte si, že zápas naopak skončí vítězstvím domácích, pak je pro vás kurs 2.25. Věříte-li v remízu, vsaďte si také - 2.90.

Reklama