Hlavní obsah

Brno s Libercem o Pohár UEFA

Pražská Sparta včera neponechala nic náhodě a vítězstvím na hřišti druholigových Bohemians si připravila dobrou výchozí pozici pro semifinálovou odvetu Poháru ČMFS. O druhém finalistovi se rozhodne v souboji Brno - Liberec, který tak dost možná zároveň rozhodne o účastníkovi Poháru UEFA.

Článek

Brno nemělo cestu do semifinále domácího poháru nikterak jednoduchou, jelikož už ve druhém kole dostalo za soupeře nevyzpytatelné Mutěnice, se kterými nakonec zvítězilo těsně 4:3. V dalším kole změřili Moravané síly s Jihlavou, a v zápase s druholigovým celkem neponechali nic náhodě stejně jako v následném souboji s Českými Budějovicemi, když vyhráli na hřištích soupeřů 2:0.

Výbornou formu na hřištích soupeřů potvrdili Brňané i ve čtvrtfinále, když zvítězili 3:0 v Jablonci a v domácí odvetě se už tak moc snažit nemuseli. Ze všech sil se naopak jistě vydali v pondělní ligové dohrávce, kdy hostili přímého konkurenta v tabulce - Ostravu. Baník však potvrdil, že na hřišti soupeřů se mu až tak nedaří a utkání skončilo bezbrankovou remízou. Tímto výsledkem si Brno poměrně zkomplikovalo cestu do Evropy, a i proto jistě bere vážně pohár.

„To je jen spekulace, i když ligová cesta je nyní opravdu velice těžká. V poháru jsou šance padesát na padesát a to je výzva. Rozhodovat se bude ve dvou utkáních na hřišti. Věřím, že hráči podají kvalitní výkon, že dáme góly a vyhrajeme. Doma bychom si měli vytvořit dobrou výchozí pozici pro odvetu v Liberci,“ řekl zkušený brněnský kouč Petr Uličný, který dnes nemůže počítat s Martinem Kunclem, Lukášem Marečkem, Martinem Živným, Tomášem Oklešťkem, Jaroslavem Borákem a Josefem Šuralem.

Hrát Pohár UEFA nechce příští sezonu pouze Brno, ale také Liberec, který to má o to těžší, že jeho jedinou možnou cestou zůstal právě pohár. „Je to pro nás klíčové dvojutkání jara. Všichni víme, že v případě postupu do finále máme Pohár UEFA jistý,“ myslí si zkušený obránce Tomáš Janů.

„Oproti nám Brno nešetřilo hráče a v pondělí nastoupilo v lize v těžkém utkání proti Ostravě v plné síle. Přesto to bude pro nás velice těžký zápas. Uděláme maximum, abychom si vytvořili co nejlepší výchozí pozici pro domácí odvetu,“ dodala dlouholetá opora Liberce.

Brno je podle bookmakerů společnosti bwin mírným favoritem s kursem 2.15. Myslíte si, že zápas skončí remízou? Pak si na to vsaďte u společnosti bwin - kurs je 2.85. Jestliže vám není cizí riskování, pak se nabízí sázka na hosty s kursem 3.40.

Reklama