Hlavní obsah

Slavia se může vrátit do boje o titul

Pražská Sparta včera nečekaně zaváhala doma s Brnem a výrazně si tak zkomplikovala cestu za mistrovským titulem. Vyhraje-li dnes Slavia v Olomouci, pak se náskok Sparty dvě kola před koncem ztenčí na pouhý bod.

Článek

Tříbodový úspěch Pražanů je navíc poměrně reálný, jelikož Olomouc za prvé už o nic nehraje a navíc neprochází nejlepším obdobím. Řady Sigmy totiž nečekaně opustil trenér Martin Pulpit, kterému vedení klubu chtělo ukončit angažmá v létě, ale když se to kouč dozvěděl, odešel hned. Kormidla se tak dočasně ujal do té doby asistent Jiří Fryš. „Byl bych rád, abychom soutěž dokončili solidními výkony a výsledky. Rád bych, abychom uhráli co nejvíce bodů a sezonu zakončili se ctí a v pohodě,“ konstatoval Fryš.

V sestavě Olomouce se dnes určitě neobjeví dlouhodobě zranění Jakub Petr, Vojtěch Štěpán a Tomáš Randa. Nejisté jsou navíc starty Darka Šuškavčeviče a Daniela Rossiho. „Moc možností, jak razantně změnit složení týmu, nemáme. Každopádně po dvouzápasové přestávce a trestu za osm žlutých karet se vrací útočník Hubník,“ dodal olomoucký trenér.

Slávisté už ani moc nedoufali, že se jim naskytne taková šance, jakou mají nyní. Sparťané jim však podali „kamarádskou“ ruku a boj o titul se může zdramatizovat. Sešívaní dnes potřebují naplno bodovat v Olomouci, jinak jejich šance na trofej zůstanou v říši snů. Vše mohlo být jinak, kdyby Slavia před týdnem neprohrála doma se Žižkovem.

„Zápas se Žižkovem určitě neměl dopadnout tak, jak dopadl, už jsme to v kabině vstřebali a teď už zase myslíme jen na pondělní zápas v Olomouci. Ve hře je ještě devět bodů, uvidíme, jak své zápasy zvládnou naši soupeři, ale na to se my dívat nemůžeme,“ konstatoval zkušený stoper Erich Brabec.

Sešívaní se na Moravě musí obejít bez zraněných Milana Ivany, Františka Dřížďala, Davida Střihavky, Petra Jandy a Ondřeje Šourka. Otazníky visí nad starty Jana Blažka a Ladislava Volešáka.

Slavia bojuje o titul a i díky tomu je dnes favoritem, na její vítězství vypsali bookmakeři sázkové kanceláře bwin kurs 2.10. Věříte, že hráči domácích dokáží uhrát alespoň remízu? Potom si vsaďte na jejich neprohru - kurs je 1.55. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 17:15 a potom začněte vsázet live.

Reklama