Hlavní obsah

Hamburk přivítá ve šlágru Brémy

Vložené 32. kolo bundesligy dnes nabídne šlágr v podobě duelu Hamburk - Brémy. Domácí před pár koly prakticky ztratili šanci na boj o druhé místo, ale stále nemají jistou účast ani v Poháru UEFA. Hosté naopak bojují na dálku se Schalke o přímý postup do Ligy mistrů.

Článek

Svěřenci Huuba Stevense dlouho bojovali o nejvyšší příčky bundesligy, ale měsíc a půl nevyhráli, díky čemuž ztratili přímý kontakt. Tříbodový zisk si připsali až o uplynulém týdnu v Roztoku a ztráta na Brémy tak nyní činí šest bodů. Tři kola před koncem to je však poměrně velké manko, ale jak se říká, nikdy není nic ztraceno.

„Vždy je krásné být na konci sezony mezi nejlepšími týmy Bundesligy. Ale my se nechceme spokojit jen s tím, co máme. Zbývají ještě tři kola a stát se může ledacos. Věřím, že v konečném zúčtování ještě můžeme hodně zamíchat kartami,“ myslí si kouč Stevens, který dnes může počítat s kompletním kádrem, tedy i Davidem Jarolímem.

Brémy podobné zaváhání jako Hamburk nezaznamenaly a díky tomu stále bojují se Schalke o druhou příčku a zároveň přímý postup do Ligy mistrů. Právě s mužstvem z Gelsenkirchenu vyhráli svěřenci Thomase Schaafa před necelým měsícem jasně 5:1. Od té doby ještě vyhráli v Roztoku, remizovali s Karlsruhe a o uplynulém víkendu získali tři body v zápase s Chotěbuzí.

Dnes čeká Brémy asi nejtěžší zápas za poslední období, ve kterém se navíc budou pravděpodobně muset obejít bez špílmachra Diega. „Je pravda, že Diega stále ještě trápí zdravotní problémy. S jeho startem proti Hamburku to nevypadá příliš růžově, přesto ale nepřestávám doufat, že se stihne dát včas do pořádku. Všichni víme, jak je pro nás důležitý,“ okomentoval stav svého svěřence kouč Schaaf.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání favorita. Na domácí vypsali kurs 2.55. Kurs na remízu má hodnotu 3.20 a na vítězství Brém si můžete vsadit v kursu 2.55.

Reklama