Hlavní obsah

United chtějí ve Wiganu slavit titul

Již dnes se naplní 38. kolo anglické Premier league a lepší zápletku si fanoušci na ostrovech nemohli přát. O vítězi letošního ročníku se rozhodne až v posledním kole. Manchester United momentálně okupuje první příčku, a pokud ve Wiganu zvítězí, nemusí se ohlížet na výsledek utkání Chelsea s Boltonem a v případě vítězství bude jistým mistrem.

Článek

Poslední měsíc United nebodovali vždy naplno a poztráceli hodně bodů. Po remíze v Middlesbrough sice porazili svěřenci trenér Fergusona silný Arsenal, ale následně remizovali v Blackburnu a svou situaci si zamotali prohrou na půdě největšího konkurenta v boji o titul – londýnské Chelsea. Minulý týden zdolal Manchester podle očekávání West Ham a dvěma brankami ke konečnému vítězství 4:1 přispěl i nejlepší střelec Cristiano Ronaldo, který zaokrouhlil svůj gólový příspěvek na neuvěřitelných 30 branek.

„Úkol je jasný. Zvítězit ve Wiganu a je to naše. V moje hráče mám velkou důvěru. Jejich forma byla tento rok úžasná a podávali skvělé výkony. Doslova excelovali a splnili snad vše, co bych od nich mohl chtít,“ dodává superlativy nešetřící trenér Ferguson.

Lodivod hostí se nejspíš bude muset obejít bez útočníka Wayna Rooneyho. Ten si v utkání na Stamford Bridge poranil kyčel a od té doby se na trávníku neobjevil. „V nejlepším případě zasáhne do zápasu v průběhu hry, ale určitě bude fit na finále Ligy mistrů,“ dodává na adresu 22letého forvarda kouč Ferguson, který už může nasadit uzdraveného beka Nemanju Vidiče. V start v základní jedenácte doufá Ryan Giggs, který by tak překonal rekord Bobbyho Charltona v počtu startů v červeném dresu. Na zelený pažit naopak jistojistě nevyběhne Portugalec Nani, který si odpyká karetní trest.

Domácí Wigan bude chtít velkého soupeře potrápit a formu na to určitě má. Po výhře nad Birminghamem remizovali Latics se silnou Chelsea, Tottenhamem, Readingem a minulý týden si překvapivě odvezli všechny tři body za výhru 2:0 nad Aston Villou. „Předvedli jsme parádní výkon a dokázali jsme, že si zasloužíme hrát v Premier league i příští rok. Antonio Valencia je výborný rychlý hráč a proti Aston Ville to jenom dokázal,“ dodává na adresu dvougólového střelce z posledního utkání trenér Bruce. Kvůli přetrvávajícím bolestem zad si v posledním utkání sezony nezahraje krajní záložník Kevin Kilbane. Mimo hru zůstává i dvojice Mario Melchiot a Erik Edman.

Latics si sice minulý týden zajistili účast v dalším ligovém ročníku, ale zápas s Manchesterem rozhodně nechtějí vypustit a plánují důstojnou rozlučku s domácími příznivci. „Určitě neodevzdáme tři body zadarmo. Pokusíme se neudělat žádnou chybu a podat nejlepší výkon,“ dodává Steve Bruce, který ještě jako hráč nosil v dresu Ďáblů kapitánskou pásku.

Na vítězství domácího Wiganu vypsala sázková kancelář bwin vysoký kurs 8.25. Na výhru hostů z Manchesteru určili bookmakeři kurs 1.30 a na remízu si můžete vsadit v kursu 4.75.

Reklama