Hlavní obsah

Chelsea přivítá Bolton

Druhý celek Premier league Chelsea je v nezáviděnihodné pozici. I v případě očekávané výhry nad nevýrazným Boltonem nemusí propuknout na Stamford Bridge bujaré veselí. Hráči Blues totiž ještě musí hledět na výsledek United ve Wiganu a v případě výhry Reds jim zbudou jenom oči pro pláč.

Článek

Poslední klopýtnutí Chelsea přišlo právě s Wiganem a fanoušci domácích doufají, že celek Wiganu oloupí o nějaký ten bod i mužstvo Manchesteru. Minulá tři utkání už Blues bodovali naplno a postupně zdolali Everton, United a Newcastle. Právě výhra nad největším rivalem v boji o titul ještě dodala závěrečným duelům velký náboj.

„Záleží na soupeřích. Někdy jsou velká utkání snazší, protože jsou hráči hodně namotivovaní. S celky z konce tabulky může být motivace problém, ale dnes máme o motivaci postaráno,“ říká lodivod domácích Avram Grant.

Izraelský kouč nemůže do svých taktických plánů zahrnout francouzského útočníka Nicolase Anelku, který do duelu proti svému bývalému zaměstnavateli nesmí zasáhnout. Obránce Ricardo Carvalho se po zranění zad z posledního klání s Newcastlem rychle zotavuje, ale v případě potřeby je připraven zaskočit Alex. Salomon Kalou v posledních dnech laboroval s problematickým kotníkem, ale do závěrečného utkání sezony by měl být připraven naskočit.

„V Manchesteru si myslí, že zažívají nejlepší sezonu pod vedením Alexe Fergusona, protože vstřelili hodně branek. My jsme rovněž vyhráli hodně zápasů s velkým brankovým rozdílem a předváděli jsme atraktivní fotbal. Bohužel jsme nevstřelili tolik branek jako United,“ dodává trenér Grant, který preferuje italský systém, kde při rovnosti bodů rozhodují vzájemné zápasy a ne rozdíl skóre.

Hosté z Boltonu od debaklu s Aston Villou z úvodu března neprohráli a postupně zdolali West Ham, Middlesbrough, remizovali na horké půdě Tottenhamu a minulý týden porazili 2:0 Sunderland. „Proti Chelsea nemáme úplně nejhorší bilanci, čtyři utkání jsme neprohráli a ve stejném duchu chceme pokračovat i na Stamford Bridge. Víme, že jsme schopni dostat Blues do problémů a budeme se snažit hodně držet míč,“ říká odhodlaný útočník hostí Kevin Davies.

Trenér Megson může opět počítat s dvojicí obránců Joey O'Brien a Ivan Campo. Mimo hru naopak zůstávají Jussi Jaaskelainen, Ricardo Gardner a Nicky Hunt. Dnešní cesta do Londýna může být pro mnohé hráče z kádru Boltonu jejich posledním vystoupením v černém dresu. V létě si nové angažmá bude možná hledat El-Hadji Diouf, Ivan Campo, Stelios Giannakopoulos nebo Ricardo Gardner.

Jasným favoritem na výhru je domácí Chelsea s kursem na výhru 1.20. Na výhru hostí z Boltonu vypsali bookmakeři bwinu vysoký kurs 13.00 rovné. Pokud si myslíte, že utkání skončí dělbou bodů, využijte kurs 5.25.

Reklama