Hlavní obsah

Smaže Breda manko z prvního zápasu?

Závěr nizozemské Eredivise je tradičně ve znamení play-off, ve kterém se rozhoduje o účastnících evropských pohárů. Jeden z aspirantů na mety nejvyšší - Heerenveen - si v úvodním kole nedokázal poradit s Ajaxem a sen jménem Liga mistrů se mu rozplynul. O lepší postavení pro Pohár UEFA se tak pere s Bredou a úvodní zápas vyhrál 2:0.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Heerenveen v posledním kole základní části zachránil pátou příčku v tabulce a tím pádem postup do lepší části play-off. Horší umístění už to bylo z toho pohledu, že hned na úvod se musel potkat s nejsilnějším Ajaxem. Celek z hlavní nizozemské metropole nejdříve dokázal vyhrát v Heerenveenu 2:1 a poté svůj postup potvrdil i domácím vítězstvím.

Svěřenci kouče Gertjana Verbeeka se tak musí spokojit se soubojem útěchy. Proti Bredě ale začali na domácím hřišti dobře a vítězstvím 2:0 si vydobyli dobrý náskok pro odvetu. „Je to dobrý výsledek, přesto není stále nic rozhodnuto,“ myslí si trenér Verbeek. „Breda musí útočit, což není její silná stránka. My z toho tedy můžeme profitovat,“ dodal kouč hostí, který bude postrádat dlouhodobě zraněného Kristiana Bak-Nielsena, ale také obránce Henrica Drosta, vycházející hvězdu Miralema Sulejmaniho a Geert-Arenda Roorda. Do sestavy se naopak po vypršení karetního trestu vrací Michael Bradley.

Breda má za sebou opravdu vynikající sezonu, ve které byly lepší už pouze tři celky. S jedním bodem méně skončilo Twente, které se tak v play-off střetlo právě s NAC. Vyřazovací část odstartovalo naprosto dokonale a domácím vítězstvím 3:0 si prakticky zajistilo postup. V odvetě navíc Breda naprosto vyhořela a po domácím výprasku 1:5 stvrdila svou účast v duelu útěchy.

V odvetě souboje s Twente se nechal poměrně zbytečně vyloučit Victor Sikora, který nemůže naskočit ani do dnešního zápasu. Zranění jsou navíc Edwin Zoetebier, Gertjan Tamerus a Matthew Amoah. „Na hřiště pošlu to nejlepší, co mám k dispozici. Chceme Heerenveen porazit,“ řek jasně trenér domácích Ernie Brandts.

Do role mírného favorita je přesto pasován Heerenveen, na který si můžete vsadit s kursem 2.35. Remíza je oceněna hodnotou 3.25 a na výhru domácích nabízí společnost bwin kurs 2.65.

Reklama