Hlavní obsah

Vrátí se Boston domů s mečbolem?

Základní část letošního ročníku NBA měla jasného lídra v podobě Bostonu a hodně se tak od něj očekává i v play-off. V úvodním kole měli však Celtics nečekané problémy s Atlantou, jelikož ani jednou nedokázali zvítězit na její palubovce a postup si vydobyli až v rozhodujícím sedmém střetnutí. Stejný průběh má prozatím i série s Clevelendem, ve které Boston vede 2:1 na zápasy.

Článek

Celtics jsou bezesporu mužstvem domácí arény, vždyť v ní za celý dosavadní průběh sezony prohráli pouze šest duelů. V úvodním kole play-off tuto sílu jasně pocítila Atlanta, která průměrně prohrávala o 30 bodů, což je opravdu hodně. Oba úvodní zápasy prohrálo na palubovce Celtics i mužstvo Cavaliers, avšak rozhodně ne takovým rozdílem jako Hawks. V prvním domácím zápase navíc Clevelend svého soupeře jasně přehrál a rozdíl 24 bodů značí, že série bude hodně vyrovnaná.

O důležité vítězství se už tradičně postaral Lebron James, kterému výborně sekundoval především Delonte West, jenž zaznamenal rovněž 21 bodů. Pro Jamese to však byl podprůměr, jelikož se v play-off drží ještě o pět bodů výše. „Chystáme se odehrát stejný zápas. Vše vycházelo dobře,“ konstatoval rozehrávač Wally Szczerbiak, který strávil předevčírem na palubovce přes 42 minut. V sestavě Clevelendu se dnes znovu neobjeví zranění Pavlovič se Snowem.

Jak už bylo zmíněno, Boston má venku problémy a dnes by si konečně rád připsal první vítězství na palubovce soupeře v play-off. Trojice Garnett - Pierce - Allen sice dělala předevčírem co mohla, ale celkem nastřílela pouze 43 bodů, a s tím Celtics těžko mohou myslet na vítězství. „Musíme na palubovkách soupeřů začít hrát jako doma. Umíme hrát rozhodně lépe a budeme tak hrát,“ věří Kevin Garnett, který k 17 bodům přidal předevčírem 9 doskoků. V dresu Celtics se opět neobjeví Scot Pollard.

Především díky domácímu prostředí jsou favoritem utkání hráči Clevelendu, na které bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 1.77. Myslíte si, že Boston poprvé v play-off vyhraje venku a pocestuje domů s mečbolem, pak si vsaďte právě na jeho vítězství - kurs je 2.10.

Reklama