Hlavní obsah

Ančiče čeká bitva se Seppim

První kola jsou na granslamech především o zápasech s jasným favoritem, přesto se vždy najdou i nějaké papírově vyrovnané duely. Mezi takové dnes bezesporu patří souboj Andrease Seppiho s Mariem Ančičem, který loni na pařížské antuce vinou zranění nestartoval a letos tak obhajuje čtvrtfinále z roku 2006.

Foto: merseysidesport.com

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Loni toho Ančič sice moc neodehrál, ale v úvodu roku se objevil na turnaji v Marseille. Dlouho se tam však neohřál, jelikož už v prvním kole skrečoval zápas právě se Seppim. Letos se potkali na kurtu znova v úvodu roku a v Davisově poháru se naopak radoval z vítězství 3:0 na sety chorvatský tenista.

I při pohledu na tento zápas se zdá, že Mario Ančič už zažehnal své zdravotní problémy a může se plně věnovat svým výkonům na kurtu. V jeho mysli je rozhodně útok na Top 10 světového žebříčku, a to i proto, že před svými zdravotními problémy v elitě figuroval.

V tuto chvíli je "Baby Goran" 46. hráčem žebříčku ATP, což bezesporu moc neodpovídá jeho kvalitám. Své umění letos potvrdil především v Marseille, kde si dokázal poradit s finalistou Australian Open Tsongou, Gabašvilim, Soderlingem a Baghdatisem. Až ve finále nestačil na Murraye, se kterým prohrál po setech 3-6 a 4-6, přesto byl spokojen. „Byl to pro mě velký týden,“ řekl 195 cm vysoký Ančič.

Velmi dobře si vedl Super Mario i na domácím podniku v Záhřebu, kde podlehl v semifinále krajanovi Ljubičičovi. V Indian Wells prohrál ve třetím kole s J. C. Ferrerem a následně v Miami až v semifinále s Davyděnkem. V Monte Carlu doplatil na své postavení v žebříčku a z toho plynoucí los, když hned ve druhém kole narazil na Nadala. V Barceloně porazil například Murraye, ale v osmifinále byl krátký na Almagra. Chuť si jistě moc nespravil druhým kolem v Římě a tím spíše zaváháním hned na úvod v Portschachu, kde nestačil překvapivě na Ginepriho.

Na Roland Garros tak má bezesporu co napravovat, ale hned na úvod ho čeká poměrně těžký zápas s Andreasem Seppim. V tuto chvíli 32. hráč světového žebříčku si letos vedl nejlépe na challengeru v Bergamu, kde porazil všechny soupeře a radoval se z turnajového vítězství. Na okruhu ATP však doposud žádnou trofej nikdy nezískal. Překvapit se mu podařilo na antuce v Hamburgu, kde dokráčel dokonce do semifinále, v němž podlehl jasně Federerovi.

Čtvrtfinále si už před několika měsíci zahrál v Rotterdamu a tento výsledek zopakoval i minulý týden v rakouském Portschachu, kde prohrál ve třech setech s Davyděnkem. Tyto výsledky značí, že formu pro French Open Seppi načasoval velmi dobře, což se jistě pokusí v souboji s Ančičem potvrdit.

Seppi je podle bookmakerů bwin možná trochu překvapivě mírným favoritem duelu a na jeho vítězství si můžete vsadit s kursem 1.69. Věříte-li naopak chorvatskému tenistovi, potom si vsaďte na jeho postup do 2. kola s kursem 1.92.

Reklama