Hlavní obsah

Almagra čeká lépe postavený Murray

Mezi elitní dvacítkou Roland Garros mělo Španělsko na startu turnaje hned pět zástupců. Mimo hru je prozatím jediný - Carlos Moya překvapivě nestačil v úvodním kole na Eduarda Schwanka. Účast ve třetím kole si naopak bez sebemenších problémů zajistil Nicolas Almagro, kterého dnes čeká soupeř v podobě Andyho Murraye, s nímž se utká vůbec poprvé v kariéře.

Článek

Ryzí antukář Nicolas Almagro v úvodu roku potvrdil, že na tvrdém povrchu mu to až tak neklape a do závěrečných zápasů se nikde neprobojoval. O to více si jistě chce vždy spravit chuť na oblíbeném povrchu. Dokázal to letos už v Costa Do Sauipe, kde nenašel přemožitele a radoval se z úvodního turnajového titulu v probíhající sezoně. Ve svém vítězném tažení pokračoval i v Buenos Aires, ale ve čtvrtfinále ho zastavilo svalové zranění v zápase s J. I. Chelou. Do pořádku se dal Španěl velmi rychle a hned na dalším podniku v Acapulco porazil ve finále Davida Nalbandiana, díky čemuž mohl slavit už svůj druhý letošní titul. Z oranžového povrchu si odskočil na chvilku k tvrdému, ale v Indian Wells ani Miami se nikterak radovat nemohl.

Ve Valencii to však byla jiná káva. Almagro bez sebemenšího klopýtnutí dokráčel do finále, v němž byl opravdu blizoučko vítězství, když vedl v rozhodujícím setu 5:2. Jeho krajan David Ferrer ale prokázal svou bojovnou povahu a zápas nakonec vyhrál v tiebreaku třetího setu. „Měl jsem titul tak blízko. Cítím se, jakoby mi ho někdo ukradl,“ konstatoval po finále Almagro, který si následně zahrál osmifinále v Monte Carlu. O kolo dále se probojoval v Barceloně a taky na turnaji série Masters v Římě, kde skrečoval duel s Djokovičem. Od té doby se šetřil právě na Roland Garros, kde prozatím neztratil ani set, když hladce přehrál Pašanskiho i Decouda.

Dnes ho však čeká rozhodně silnější protivník. Andy Murray zakončil minulý rok poprvé v Top 15 světového žebříčku i přesto, že kvůli zranění zad a zápěstí zameškal téměř 4 měsíce. Do začátku letošní sezony se aktuální světová čtrnáctka pustila s velkou vervou a hned na úvodním turnaji v Dauhá došel Murray až do finále, v němž zdolal Švýcara Wawrinku. Hned nato přišlo pro rodáka z Dublane zklamání, když vypadl v 1. kole Australian Open s tehdy ještě nepříliš známým Tsongou, který však následně došel až do finále.

Chuť si mladý Brit spravil na turnaji v Marseille, kde po výhře nad Ančičem slavil druhý letošní triumf. „Hrál jsem velmi dobře, myslím, že to byl můj nejlepší letošní zápas,“ konstatoval v tu chvíli Murray po svém vítězství. Další z už tradičních výpadků si připsal v Rotterdamu, ale v Dubaji naopak došel do čtvrtfinále. O kolo dříve se loučil s Pacific Life Open a v Miami nestačil hned ze začátku na Ančiče.

Chorvatský tenista mu vystavil stopku i v Barceloně a týden předtím prohrál v Monte Carlu ve čtvrtfinále s Djokovičem. V Římě vyhrál pouze s Del Potrem, jelikož ve druhém kole ho zaskočil výborně hrající Wawrinka. O kolo dále se probojoval v Hamburku, ale soupeř v podobě Rafaela Nadala byl nad jeho síly. V Paříži měl Murray na úvod problémy s domácím Eyssericem, kterého porazil až v pěti setech, ale s Jose Acasusem už žádné slitování neměl a nadělil mu dokonce kanára.

Na výhru Nicolase Almagra vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.40. O něco méně věří bookmakeři ve vítězství Andyho Murraye, na kterého určili kurs 2.51.

Reklama