Hlavní obsah

Ferrer vyzve Hewitta

Jedním z úvodních duelů 3. kola dnešního dne na Roland Garros bude souboj prozatím suverénního Davida Ferrera s bývalou světovou jedničkou Australanem Lleytonem Hewittem.

Článek

Oba hráči se ve vzájemných duelech utkali zatím pouze jedenkrát. Bylo tomu v roce 2006 ve Wimbledonu, kde ve čtyřech setech uspěl australský tenista. Jeho dnešní protivník je však nyní ve velmi dobré formě. V úvodním kole si Ferrer poradil se Stevem Daricisem a naposled doslova smetl z kurtu domácího Fabrice Santora, který se poroučel po necelé hodině a půl po setech 0-6, 1-6 a 0-6.

Už loňská sezona dopadla pro aktuální španělskou dvojku na výbornou. Rodák z Javey vyhrál tři turnaje a poprvé nahlédl do semifinále grandslamového turnaje. Letos o sobě dal vědět hned v úvodu sezony, kdy na Australian Open nestačil až ve čtvrtfinále na pozdějšího vítěze Novaka Djokoviče. Na čtyřech následujících turnajích na tvrdém povrchu žádnou díru do světa neudělal, ale na začátku antukové sezony o sobě dal opět výrazně vědět. V polovině dubna si připsal první triumf na podniku ve Valencii, kde vyřadil samé krajany včetně Fernanda Verdasca či Tommyho Robreda, na kterého v případě postupu do osmifinále může znovu narazit.

O týden později v Monte Carlu neměl štěstí na los, když ve čtvrtfinále potkal antukového krále Nadala. Oba se potkali i v Barceloně a ve finále byl opět úspěšnější Rafael Nadal. V Římě ani Hamburku se aktuální světové pětce příliš nedařilo, ale nastřádané síly na náročném French Open jistě přijdou vhod.

Lleyton Hewitt neprožil loni špatnou sezonu, když podeváté v řadě skončil v žebříčku ATP mezi nejlepšími 25. Poprvé od roku 1999 však nepostoupila bývalá světová jednička ani do jednoho grandslamového finále. V úvodu letošní sezony nestačil Australan na svém domácím podniku v Adelaide ve čtvrtfinále na Francouze Tsongu a na Australian Open vypadl v osmifinále, když prohrál se silným Srbem Djokovičem. Na podniku ATP Masters v Indian Wells zdolal 25. nasazený hráč Sama Querreyho a Michaela Južného, ale Mardy Fish už byl nad jeho síly. Na konci března prohrál 27letý tenista hned úvodní zápas v Miami a od té doby se na kurtech neukázal. Příčinou byl problém s kyčlí, který je už zažehnán.

„Dnes jsem se pohyboval vcelku dobře. Výměny proti Mardymu jsou často dlouhé a není jednoduché ho udolat,“ dodal aktuálně 28 hráč světa po úspěšném duelu druhého kola proti Američanovi Fishovi.

Podle sázkové kanceláře bwin je jasným adeptem na výhru Španěl David Ferrer s kursem na výhru 1.08. Bookmakeři naopak vůbec nevěří Hewittovi s kursem na postup 5.38.

Reklama