Hlavní obsah

Nizozemci sehrají poslední přípravu s Walesem

Už ani týden nezbývá do zahajovacího utkání fotbalového Mistrovství Evropy, které hostí Rakousko společně se Švýcarskem. Nizozemci si na svůj úvodní zápas počkají do pondělí, kdy změří síly se silnou Itálií. Poslední prověrkou bude Oranjes v Rotterdamu mužstvo Walesu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Trenér Nizozemska Marco Van Basten udílí pokyny během tréninku.

Článek

Nizozemsko mělo poměrně velké problémy v kvalifikaci, když nakonec postoupilo jen o bod před Bulharskem. Ve skupině, kde se outsideři vůbec neprosadili, zvítězila reprezentace Rumunska a to poměrně spolehlivě. Právě s ní se Oranjes utkají i v úvodní fázi nadcházejícího šampionátu a vzhledem k tomu, že jsou ve skupině C Francie s Itálií, nebude pro ně postup do vyřazovací fáze nic jednoduchého.

Forma Nizozemců je však dobrá, což potvrdil jejich přípravný zápas s Dánskem, ve kterém svého soupeře opravdu jasně přehráli. Branku ale vstřelili pouze jednu a na ukazateli skóre svítil na konci zápasu nerozhodný výsledek. „Vytvořili jsme si spoustu šancí, bohužel je neproměnili. To ještě musíme před Eurem vylepšit,“ řekl kouč Marco van Basten, kterému vypadl z nominace zraněný Ryan Babel a zpět se tak vrátil Khalid Boulahrouz.

Wales na svou účast na závěrečném turnaji stále čeká a letos ji rozhodně nebyl moc blízko. V kvalifikační skupině D, kde byla mimo jiné i Česká republika, skončili svěřenci Johna Toshacka až na páté příčce. Jedinou účastí tak pro Wales zůstává světový šampionát v roce 1958, který hostilo Švédsko.

Bookmakeři favorizují samozřejmě domácí, na něž vypsali kurs 1.20. Na remízu si můžete vsadit s kursem 5.25 a na vítězství Walesu je kurs 13.00 rovných. Společnost bwin bude samozřejmě nabízet k tomuto utkání i live sázky.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.