Hlavní obsah

Simon dluží Verdascovi kanára

O postup do semifinále v Nottinghamu se dnes střetnou také Fernando Verdasco s Gillesem Simonem, i když trávu zrovna nemilují. Ani jeden z nich se doposud nikdy nepřehoupl do druhého hracího týdne Wimbledonu.

Článek

Ve vzájemném duelu se utkali doposud dvakrát a bilanci mají vyrovnanou. Před dvěma lety ve Valencii totiž zvítězil 2:0 na sety Simon a loni na US Open kraloval utkání Verdasco, který Francouze vyprovodil z kurtu jasně 3:0 na sety, když v první sadě uštědřil soupeři dokonce kanára.

Podle papírových předpokladů by měl Fernando Verdasco vyhrát i dnes. V současné době je dokonce 21. hráčem světa, což je pro něj vůbec nejlepší postavení v kariéře. K této pozici si letos pomohl především na antuce, jelikož tvrdý povrch nikdy nebyl jeho doménou, což potvrdil i v úvodních měsících roku 2008. Na většině turnajů se totiž loučil ve druhém kole.

Antuka to je jiná, což Verdasco dokázal hned na úvod evropské antukové tour ve Valencii, kde došel do čtvrtfinále. Následně v Monte Carlu však překvapivě vypadl už v prvním kole s Monfilsem a chuť si nespravil v Barceloně, kde se po prohře s Lapenttim loučil rovněž v úvodu. Na vítěznou vlnu se vrátil v Římě, kde prohrál až v osmifinále s Blakem a ještě o kolo dále se probojoval následně v Hamburku, když mezi nejlepší šestnáctkou vyřadil D. Ferrera, ale ve čtvrtfinále na Federera už nestačil. Do čtvrtfinále se probojoval také na French Open, ale proti Nadalovi uhrál pouhé tři gamy.

Na trávu vstoupil vítězstvím s Korejcem Leem, ale ve druhém kole londýnského Queen's Clubu nestačil na Maria Ančiče. Do čtvrtfinále nakoukne tedy až nyní v Nottinghamu, kde na jeho raketě už skončili Marcos Daniel a Bobby Reynolds.

Třetím soupeřem bude Verdascovi Gilles Simon, který už loni prožil vynikající sezonu, v níž vybojoval první, respektive druhý titul na okruhu ATP - přemožitele nenašel v Marseille a Bukurešti. Díky těmto výsledkům figuroval v žebříčku ATP na 29. příčce a tu zaobírá i nyní.

Velmi dobrou formu měl především v úvodu sezony, kdy se probojoval do semifinále v Rotterdamu a do čtvrtfinále v Marseille. Dobrý tenis hrál i na Australian Open, ale ve třetím kole narazil na Nadala, což ho poznamenalo do dalších turnajů, ve kterých končil převážně ve druhém kole. Přes to přešel až těsně před Roland Garros v Casablance, kde se nakonec dokonce radoval ze zisku svého třetího titulu na okruhu ATP v kariéře.

Na pařížské antuce však tento výsledek nepotvrdil, jelikož hned v úvodním kole nestačil na Radka Štěpánka. Stejný osud ho potkal následně ve Varšavě, kde nestačil na Ch. Rochuse. Přes první kolo se tak dostal až nyní v Nottinghamu, když porazil Donalda Younga a následně přehrál i Samuela Grotha.

Verdasco je podle bookmakerů bwin jasným favoritem duelu, když si na jeho vítězství můžete vsadit s kursem 1.24. Věříte-li naopak francouzskému tenistovi, potom si vsaďte na jeho postup do semifinále s kursem 3.27.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články