Hlavní obsah

Potvrdí Německo přízvisko turnajového mužstva?

Fotbalové mistrovství Evropy se nám přehouplo do druhé poloviny, z čehož je jasné, že jde do tuhého. Na začátku turnaje byli nejvíce favorizování Němci, kteří však ve skupině B podlehli Chorvatsku a ve čtvrtfinále tak narazí na silné Portugalce.

Článek

Výběr kouče Luize Felipeho Scolariho prošel bez problémů kvalifikační skupinou A, když už po duelech s Tureckem a Českou republikou měl jasný postup z první příčky. Ve třetím zápase tak Portugalci mohli šetřit klíčové opory, což také udělali a podepsalo se to na výsledku, jelikož podlehli v Basileji domácímu Švýcarsku.

Nyní čeká Portugalsko ostrý zápas s Německem, do kterého jde v roli favorita. „Hrajeme jako tým, jsme nažhavení a máme kvalitu na to, abychom vyhráli. Každé mužstvo má svoje slabiny a my se pokusíme ty německé využít. Německo je ale nebezpečný soupeř a ta nejvyšší překážka v cestě do finále,“ myslí si největší hvězda týmu a možná i celého šampionátu Cristiano Ronaldo.

Kanonýra Manchesteru dnes prověří možná takticky nejvyspělejší mužstvo turnaje vůbec. „Po taktické stránce nevidím nikoho lepšího, než jsou Němci. A jejich způsob hry se mi líbí,“ řekl na adresu soupeře kouč Portugalců.

Němci toho ale prozatím na závěrečném turnaji starého kontinentu moc nepředvedli. Nejlepší zápas odehráli hned na úvod s Polskem, ale i vzhledem k pozdějšímu vývoji nutno uznat, že Poláci patřili jednoznačně mezi nejslabší výběry na turnaji. V dalším zápase už Němci jasně prohráli s Chorvatskem, ale postup si na závěr základní skupiny nenechali vzít v přímém souboji s domácím Rakouskem.

Nyní čeká Němce o hodně silnější soupeř, ale naši západní sousedé už několikrát potvrdili, že jsou turnajovým mužstvem a právě ve chvílích, kdy jde do tuhého, dokáží zabrat na maximální obrátky. „Stojí proti nám nejsilnější mužstvo na tomhle šampionátu,“ myslí si Bastian Schweinsteiger, který se vrací do kádru po odpykání karetního trestu. Nejisté jsou naopak starty Podolského a Fringse, který má dokonce zlomené žebro.

V roli favorita vstoupí do zápasu portugalský výběr. Na vítězství mužstva z Pyrenejského poloostrova vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 2.20. Myslíte si, že Německo napraví výsledky ze skupiny a dokáže Portugalce porazit, pak si vsaďte na to vsaďte - kurs je 3.20. Remízu ohodnotili experti světové jedničky kursem rovněž 3.20.

Reklama