Hlavní obsah

Lodra změří síly s Ančičem

Na třetím grand slamu sezony s celkovou dotací přesahující 2 miliony Liber čeká 32. nasazeného Michaela Llodru Chorvat Mario Ančič. Oba hráči se mezi elitou na okruhu ATP potkali pouze jednou. V roce 2005 shodou okolností také na trávě - v Hertogenboschi, kde zvítězil chorvatský tenista.

Článek

Michael Llodra startuje na Wimbledonu už poosmé, ale jeho nejlepším výsledkem je pouze postup do druhého kola, což se mu povedlo zatím třikrát. V ostatních případech se poroučel hned v úvodu turnaje.

Rodák z Paříže prožil famózní start do sezony, když hned na prvním podniku v Adelaide zdolal ve finále Jarka Nieminena. V Aucklandu došel do čtvrtfinále, ale z Australian Open vypadl hned v úvodním kole, když nestačil na silného Rusa Davyděnka. Pro druhý singlový titul v sezoně si 28letý hráč došel na konci února v Rotterdamu, kde vyřadil esa jako Davyděnko, Karlovič či Soderling. Tento úspěch mu rovněž vynesl prozatím nejlepší postavení na žebříčku ATP v kariéře – 37. místo. Od té doby však nedokázal přejít přes první kolo, což se mu konečně povedlo na květnovém podniku v Hamburku, kde jeho naděje skončili záhy ve druhém utkání s Fernandem Verdascem. Dalšího slušného výsledku dosáhl svěřenec Oliviera Malcora na Roland Garros, kde vyřadil i Tomáše Berdycha a jeho pouť turnajem skončila až v osmifinále na raketě talentovaného Gulbise. Naposled v německém Halle prošel až do čtvrtfinále, kde však musel skrečovat domácímu Kieferovi.

Mario Ančič vynechal kvůli zranění ramene poslední grand slam loňského ročníku US Open a zdravotní problémy se mu nevyhnuly ani letos. Kvůli žaludečním problémům se musel odhlásit ze tří turnajů včetně Australian Open. Do sezony tedy vstoupil až v únoru v Marseille, kde startoval na divokou kartu, ale prohrál až ve finále s Britem Murrayem. Na turnaji v Záhřebu došel 24letý tenista do semifinále a ani v Miami či Indian Wells žádnou ostudu neudělal. V závěru dubna v Barceloně sice porazil Zvereva a Murrayho, ale nad jeho síly byl v osmifinále Nicolas Almagro. Na Roland Garros skončila pro rodáka ze Splitu cesta turnajem ve třetím kole na raketě Rogera Federera. V poslední přípravě na Wimbledon v londýnském Queensu si aktuálně 43. hráč světa poradil s Nicolasem Lapenttim, Fernandem Verdascem, ale nad jeho síly byl Francouz Gasquet.

Podle bookmakerů je mírným favoritem na postup do druhého kola Mario Ančič s kursem na výhru 1.40. Na vítězství Michaela Llodry vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.52.

Reklama