Hlavní obsah

Oplatí Verdasco Ančičovi ani ne měsíc starou porážku?

Jako první muži se na trávě ve Wimbledonu proti sobě postaví Mario Ančič a Fernando Verdasco. Menší psychickou výhodu může mít v důležitém souboji o postup do čtvrtfinále chorvatský tenista, který svého soupeře zdolal v úvodu tohoto měsíce na trávě v londýnském Queensu.

Článek

Mario Ančič vynechal kvůli zranění ramene poslední grand slam loňského ročníku US Open a zdravotní problémy se mu nevyhnuly ani letos. Kvůli žaludečním problémům se musel odhlásit ze tří turnajů včetně Australian Open. Do sezony tedy vstoupil až v únoru v Marseille, kde startoval na divokou kartu, ale přesto dokázal projít až do finále, kde prohrál Britem Murrayem. Na turnaji v Záhřebu došel 24letý tenista do semifinále a ani v Miami či Indian Wells se mu nevedlo špatně. V závěru dubna v Barceloně byl v osmifinále nad jeho síly Nicolas Almagro a na Roland Garros skončila pro rodáka ze Splitu cesta turnajem ve třetím kole na raketě Rogera Federera. V Queensu vypadl aktuálně 43. hráč světa ve třetím kole s Richardem Gasquetem a naposled se loučil v Hertogenboschi, taktéž ve třetím kole, tentokrát byl jeho přemožitelem David Ferrer.

Loni zde na anglické trávě chorvatský tenista chyběl, ale v roce 2006 si připsal velmi slušný výsledek, když až ve čtvrtfinále skončil po prohře s Rogerem Federerem. Na úvod letošního Wimbledonu zdolal s přehledem zkušeného Llodru, ale velké starosti mu přidělal Němec Petzchner, kterého Ančič pokořil až po pětisetové bitvě. V posledním utkání nebyl Ančič velkým favoritem, avšak dokázal si poradit s pátým nasazeným Davidem Ferrerem.

Fernando Verdasco se loni vešel poprvé v kariéře do elitní třicítky žebříčku ATP, ale úvod letošní sezony mu moc nevyšel. Aktuálně osmnáctý hráč světa dokráčel poprvé do třetího kola až v polovině dubna ve Valencii, kde mu další putování turnajem překazil David Ferrer. V Římě ho ve stejné fázi turnaje zastavil James Blake, ale na podniku série Masters v Hamburku se 24letý tenista vytáhl. Porazil Južného, Llodru, Ferrera a až ve čtvrtfinále podlehl Federerovi. Na Roland Garros se mu rovněž nevedlo vůbec špatně, ale mezi posledními šestnácti mu Rafael Nadal nedal nejmenší šanci. Naposled se rodák z Madridu představil na trávě v Nottinghamu, kde si připsal zatím nejlepší výsledek sezony. Dostal se totiž až do finále, kde po velkém boji podlehl Ivo Karlovičovi.

Při cestě do dnešního osmifinále musel Verdasco zdolat Kohlschreibera, Rochuse a před jeho uměním se musel sklonit i jedenáctý nasazený Tomáš Berdych.

Na vítězství Maria Ančiče vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.48. Pokud si vsadíte na výhru Fernanda Verdasca, znásobíte svůj vklad kursem 2.29.

Reklama