Hlavní obsah

Zopakuje Murray úžasný výkon i proti Nadalovi?

Po souboji Rogera Federera s Mariem Ančičem uvidí centrální dvorec All England Clubu v Anglii rozhodně nejočekávanější duel. Zápas o postup do semifinále mezi miláčkem domácích fanoušků Andy Murrayem a Rafaelem Nadalem.

Článek

Andy Murray se v průběhu své kariéry do čtvrtfinále Wimbledonu ještě nikdy nepodíval a není divu, že svými výkony způsobil ve Velké Británii velké pozdvižení. Domácí tenista zdolal na úvod nejprestižnějšího turnaje na trávě Fabrice Santora, Belgičana Malisseho a Tommy Haase. V osmifinále si na své konto připsal neuvěřitelný obrat s Richardem Gasquetem. Ten vedl už 2-0 na sety a za stavu 5-4 podával na vítězství v zápase. Dvanáctý nasazený Brit se však nadechl k nevídanému obratu a nakonec utkání dovedl až do vítězného konce.

„Diváci byli naprosto úžasní. Stáli za mnou jako nikdy předtím. Nadal je pochopitelně favorit, ale můžu vyhrát,“ říká Murray, který až do pondělí považoval za svůj nejlepší výkon pětisetovou bitvu právě s Nadalem na Australian Open 2007. V té 21letý tenista stejně jako v dalších dvou vzájemných měřeních sil neuspěl.

Do aktuálního ročníku vstoupil skotský tenista vítězstvím na turnaji v Dauhá, kde si ve finále poradil se Švýcarem Wawrinkou. Nejlepší ostrovní hráč vypadl na Australian Open hned v prvním kole, ale na turnaji v Marseille opět triumfoval. Na podniku ATP Masters v Hamburku vypadl ve třetím kole právě s Nadalem a ve stejné fázi se poroučel i na Roland Garros, kde nestačil na Nicolase Almagra. Naposled se rodák z Dunblane představil v londýnském Queensu, kde vzdal čtvrtfinálový duel s Roddickem.

Rafael Nadal skončil na anglické trávě v posledních dvou letech vždy až ve finále s Rogerem Federerem a i letos míří hodně vysoko. Po jasné výhře nad Němcem Beckem zdolal Španěl Ernestse Gulbise, dalšího Němce Kiefera a ani v posledním utkání se příliš netrápil a po dvou hodinách poslal z kurtu sedmnáctého nasazeného Rusa Južného.

„Šampaňské bude muset počkat do konce turnaje. Nelze slavit už nyní. Jedině můj nejlepší tenis mě dostane do semifinále,“ komentuje s úsměvem na tváři Nadal vítězství fotbalistů jeho země na Euru 2008.

O skvělých výkonech 22letého hráče v té aktuální i předešlých sezonách není třeba nikoho přesvědčovat. Jen letos se rodák z Mallorcy podíval do finále turnajů v Chennai a Miami. Přemožitele potom nenašel na podnicích v Monte Carlu, Barceloně, Hamburku, v Paříži na Roland Garros a trofej pro vítěze si světová dvojka odvezla i z turnaje na trávě v londýnském Queensu, kde si ve finále poradila s Novakem Djokovičem.

I přes výborné poslední výkony Murrayho je jasným adeptem na vítězství Rafael Nadal s kurem 1.08. Pokud věříte v další parádní představení Murrayho zakončené výhrou, vsaďte si na něj u bwinu v lákavém kursu 5.40.

Reklama