Hlavní obsah

Lídr z New Englandu zajíždí na půdu LA Galaxy

Aktuálně vedoucí celek fotbalové Major League Soccer – New England - vyzve na horké půdě Los Angeles místní ambiciózní mužstvo Galaxy.

Článek

Los Angeles Galaxy momentálně vévodí tabulce západní konference, ale v posledních utkáních, zdá se, trochu ztrácí formu. Po úspěšných vystoupeních proti Torontu a Coloradu si svěřenci trenéra Gullita připsali díky hattricku útočníka Buddleho vítězství i proti slabému San Jose, i když jejich výkon nebyl dle slov trenéra zrovna optimální.

V dalším utkání tým okolo Abela Xaviera, Davida Beckhama či Landona Donovana pouze remizoval 3:3 s Columbusem, když neudržel nadějné dvougólové vedení. V posledním duelu s DC United tahal celek z Los Angeles už od úvodu za kratší konec provazu a ani další branka Edsona Buddleho neodvrátila jasnou porážku 1:4.

„Mají chytré hráče a o tom fotbal je. Útočit jim nedělá problém. Kombinují v záložní řadě, čímž vytáhnou soupeřovy obránce a následně přes ně proniknou,“ okomentoval porážku s Washingtonem David Beckham.

Domácí čeká dnes v noci hodně silný protivník New England Revolution. Hráči z města Foxborough ve státě Massachusetts momentálně s přehledem vévodí východní konferenci MLS. V úvodu června hosté zdolali Dallas i Houston, ale následně jim až v 79. minutě zachraňoval bod proti New Yorku záložník Steve Ralston. S Realem Salt Lake Revs dokonce prohráli, ale chuť si spravili v posledním utkání, když zdolali 2:1 Toronto.

Domácím se proti New Englandu příliš nedaří, když s nimi v posledních dvou sezonách všechna čtyři utkání prohráli. Svěřenci Ruuda Gullita by dnes jistě rádi tuto sérii ukončili. Na výhru Los Angeles určili bookmakeři kurs 2.35. Na vítězství hostí vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.70 a na remízu je kurs 3.15.

Reklama