Hlavní obsah

Mathieu s Čiličem letos už pošesté

Druhý nejlépe dotovaný podnik okruhu ATP tohoto týdne hostí švýcarský Gstaad. Po domácím Stanislasu Wawrinkovi je nejvýše nasazeným hráčem Francouz Paul-Henri Mathieu, který dnes vstoupí do turnaje zápasem s Marinem Čiličem v rámci druhého kola.

Článek

Souboj těchto dvou hráčů nebude zdaleka premiérový. Do letošní sezony se sice na dvorci nepotkali, ale v průběhu roku 2008 se střetli dokonce už pětkrát. První tři zápasy vyhrál vždy ve třech setech zkušenější Mathieu, ale v Nottinghamu a Wimbledonu se z vítězství radoval teprve 19letý Chorvat. Podaří se mu to i dnes na antuce?

Paul-Henri Mathieu tak má svému soupeři určitě co vracet a hřát ho jistě může duel z mnichovské antuky, kde Čiliče porazil po setech 6-2, 4-6 a 6-3. V tuto chvíli 18. hráč světa se na začátku sezony potýkal se zraněním nohy, díky kterému skrečoval čtvrtfinále úvodního grandslamu v Melbourne. Měsíc na to už byl naprosto v pořádku, což jasně dokázal svou účastí v semifinále podniku v Marseille.

Špatně si nevedl ani na turnajích v Dubaji, Indian Wells a Miami, ale dále než do osmifinále nikde nepostoupil. Povedlo se mu to až před na začátku května v Mnichově, kde prohrál v semifinále s Bolellim a to v tiebreaku třetího setu. Velmi dobrý tenis hrál i na Roland Garros, ale v osmifinále nestačil na Djokoviče. Od té doby prohrál pouze se svým dnešním soupeřem, a když ho v Queens Clubu dokázal udolat, ve druhém kole prohrál s Hewittem.

Marin Čilič je momentálně 43. hráčem světového žebříčku a od začátku sezony si tak polepšil hned o 16 pozic. V úvodu roku se dokázal probojovat do semifinále v indickém Chennai a stejného úspěchu dosáhl i těsně před Wimbledonem v Nottinghamu. Svou univerzálnost prokázal čtvrtfinálovou účastí v Mnichově. Osmifinále z All England Clubu se jistě taky počítá, tím spíše, že je velmi čerstvé.

Na výhru Mathieuho vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.37. O šest let mladší Čilič je podle bookmakerů outsiderem a vsadit si na něj můžete s kursem 2.62.

Reklama