Hlavní obsah

Wawrinku čeká nevyzpitatelný Caňas

Ve čtvrtfinále tenisového turnaje ve švýcarském Gstaadu se diváci těší na souboj domácí nasazené jedničky Wawrinky s Guillermem Caňasem. Oba hráči se zatím potkali pouze jednou v roce 2007 ve Stuttgartu, kde po vyrovnaném průběhu argentinský tenista duel skrečoval.

Článek

Stanislas Wawrinka už loni začínal dokazovat své kvality a nebýt zranění, mohl pomýšlet ještě na vyšší umístění, než kterým byla elitní padesátka žebříčku ATP. Švýcarská dvojka prožívá jednoznačně nejlepší sezonu v kariéře. Hned na prvním turnaji v katarském Dauhá došlel 23letý tenista až do finále, kde však nestačil na Brita Murrayho. Na Australian Open musel vzdát hned ve druhém kole, ale chuť si spravil postupem do čtvrtfinále v Indian Wells. Na konci dubna v Barceloně skončil rodák z Lausanne v semifinále na raketě Davida Ferrera a o týden později ho po výhrách nad Safinem, Murrayem či Blakem zastavil až ve finále Novak Djokovič. Na Roland Garros skončila světová desítka ve třetím kole po neúspěšné pětisetové bitvě s Chilanem Gonzalezem. Ve Wimbledonu se švýcarský hráč dostal do osmifinále, kde mu stopku vystavil Marat Safin.

Po volném postupu přes první kolo čekal ve druhém utkání na Wawrinku, finalistu ze Gstaadu 2005, na divokou kartu hrající Stephane Bohli. Ten svého krajana pěkně potrápil a favorit utkání mohl zvednout ruce nad hlavu až po třech setech.

I Guillermo Caňas odehrál ve Švýcarsku zatím jediný zápas. V prvním kole si poradil s Ivo Minářem a ve druhém kole mu kvůli nemoci vzdal Belgičan Kristof Vliegen. V úvodu března se argentinský tenista podíval až do osmifinále turnaje série Masters v Indian Wells, kde ho zastavil Novak Djokovič. O týden později ho ve stejné fázi turnaje v Miami zdolal Rus Igor Andrejev. Na konci dubna v Barceloně vyřadil 30letý tenista Španěla Hernandeze i Rusa Gabashviliho, ale ve třetím kole si nepřišel na Tommyho Robreda. V holandském Hertogenboschi se aktuálně 54. hráči žebříčku ATP dařilo a až v boji o finále ho zastavil Marc Gicquel. S Wimbledonem se Caňas loučil hned v prvním kole a naposled došel do čtvrtfinále challengeru v Luganu.

Pokud věříte v další postup nasazeného hráče číslo jedna Wawrinky, využijte příjemného kursu 1.45. Na vítězství Guillerma Caňase vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.37.

Reklama