Hlavní obsah

Andrejev se utká s Gaciou Lopezem

Semifinálové zápasy má na programu také tenisový turnaj ve švýcarském Gstaadu. Kromě souboje domácího Wawrinky s Hanescem shlédnou diváci také duel Igora Andrejeva s Guillermem Garciou Lopezem, na který se nyní podíváme.

Článek

Igor Andrejev nevkročil do sezony na turnajích v Sydney a Dauhá zrovna pravou nohou. Na úvodním grand slamu v Melbourne skončil ve třetím kole na raketě Richarda Gasqueta. Na sklonku února vypadl 37. hráč světa ve čtvrtfinále v Buenos Aires, kde nestačil na Jose Acasusa. V Dubaji oplatil 24letý tenista porážku Francouzi Gasquetovi, ale mezi posledními osmi mu stopku vystavil silný Novak Djokovič. V závěru března se ruský tenista probojoval až do čtvrtfinále podniku v Miami a ve stejné fázi vypadl i na dalším turnaji série Masters v Monte Carlu, kde podlehl Nikolaji Davyděnkovi. V Římě se rodák z Moskvy podobného výsledku nedočkal, ale dostal se alespoň do třetího kola, kde ho podruhé v sezoně zastavil Srb Djokovič. Ve Wimbledonu mu příliš nepřál los, když už ve druhém kole narazil na Davida Ferrera, kterému příliš vzdorovat nedokázal.

Ve Švýcarsku si tedy Andrejev zahraje poprvé semifinále a jistě by rád šel i dál. Prozatím na ruského tenistu nestačili Brazilec Daniel, Florent Serra a naposled na něj nevyzrál ani Chorvat Čilič. Vzhledem k žebříčkovému postavení je účast Guillerma Garcii Lopeze mezi nejlepšími čtyřmi vcelku překvapující. Už v prvním kole ho potrápil domácí Lammer. Němec Kiefer do druhého kola ale vůbec nenastoupil, avšak své schopnosti Lopez prokázal ve čtvrtfinále, kde překvapivě vyřadil Rusa Južného.

Mezi posledních osm se španělský tenista neprobojoval letos poprvé. Povedlo se mu to už v závěru února v San Jose, kde vyřadil třeba Rakušana Melzera, Němce Beckera či domácího Isnera. Ještě předtím 25letý hráč dokráčel do třetího kola v Chennai a Australian Open. Na dalších turnajích se momentálně 88. hráč světa výrazněji neprosadil, opomeneme-li jeho slušné výsledky na challengerech v Maroku z úvodu května. Na Roland Garros si rodák z Albacete poměrně hladce poradil s Argentincem Roitmanem, ale záhy skončil na raketě Tursunova. Na dvorcích All England Clubu se Lopez znovu neukázal ve vůbec špatném světle, když se probojoval až do třetího kola. Významný pro něj musí být hlavně skalp světové jedenáctky, Nicolase Almagra.

Bookmakeři bwinu favorizují Igora Andrejeva s kursem na výhru 1.40. Pokud si vsadíte na úspěch Garcii Lopeze, znásobíte svůj vklad kursem 2.52.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články