Hlavní obsah

Tursunov se utká s Odesnikem

Jako poslední by se dnes na centrálním kurtu v americkém Indianapolisu měli představit Dmitry Tursunov a Wayne Odesnik. V tomto utkání jde o postup do čtvrtfinále.

Článek

Třetí nasazený Dmitry Tursunov začal sezonu ve výborné formě, když po čtvrtfinále v katarském Dauhá triumfoval na turnaji v Sydney, kde zdolal hráče jako Wawrinka, Gasquet či Guccione. Na Australian Open se ruskému tenistovi už tolik nevedlo a poroučel se ve druhém kole. Chuť si alespoň trochu spravil na konci března v Miami, kde došel do osmifinále. Tam se však musel sklonit před uměním Tomáše Berdycha. Ve třetím kole v Barceloně nestačil 25letý hráč ve třetím kole na Němce Gremelmayra a následně neuspěl na antuce v Říme a Hamburku. Třetí kolo se moskevskému rodákovi stalo osudným i na Roland Garros, kde nestačil na domácího Jeremy Chardyho a ve stejné fázi se poroučel i ve Wimbledonu, tam mu stopku vystavil Srb Janko Tipsarevič.

Aktuálně 32. hráči světa rychlý beton vyhovuje a potvrdil to už v prvním kole zde v Indi, když si poradil s krajanem Igorem Kunicynem. Wayne Odesnik si na úvod poradil s Pákistáncem Qurešim.

Americký tenista preferuje na rozdíl od svého dnešního soupeře spíše antuku. Letos se na turnajích na tvrdém povrchu dostal nejdále do druhého kola. Uvidíme tedy, zda se mu podaří tuto bilanci zlomit. Úvod sezony rodákovi z Johannesburgu příliš nevyšel, ale hned na prvním antukovém turnaji v Houstonu dokázal dojít až do semifinále. Na Roland Garros se 104. hráč žebříčku ATP podíval po výhrách nad Caňasem a Leem do třetího kola, kde podlehl Novaku Djokovičovi. Ve Wroclawy musel levoruký tenista ve druhém utkání skrčovat Tommy Robredovi a do Wimbledonu se nestihl dát stoprocentně dohromady a po první setu s Nieminenem kvůli problémům se stehnem a kyčlí znovu vzdal.

Na vítězství Dmitry Tursunova si můžete vsadit v kursu 1.30. Na výhru domácího Wayna Odesnika určili u bwinu kurs 2.92.

Reklama