Hlavní obsah

Skončí Caňas opět ve čtvrtfinále?

Tradičně jeden z posledních antukových turnajů roku v chorvatském Umagu má dnes na programu čtvrtfinálové souboje. Není až tak velkým překvapením, že se mezi nejlepší osmičku probojoval Igor Andrejev, který změří síly s rovněž velmi dobrým antukářem Guillermo Caňasem.

Článek

Právě na oranžovém povrchu se tito tenisté utkali v prvním vzájemném duelu, který před třemi lety v Monte Carlu ovládl jasně zkušenější Argentinec. Šanci na odvetu dostal Andrejev až letos v Miami a dokázal jí využít, když Caňase přehrál po setech 6-4 a 7-6.

Jsou tomu skoro už dva roky, co Igor Andrejev překonal poměrně velké zdravotní problémy a vrátil se k tenisu. Dlouho však nemohl najít správný recept na úspěch, až loni zazářil na Roland Garros. V Paříži porazil hned několik výborných tenistů a až ve čtvrtfinále ukončil jeho pouť turnajem silný Djokovič.

Tento úspěch mu bezesporu dodal na sebevědomí, se kterým vstoupil i do letošní sezony. Nejdříve si zahrál 3. kolo na Australian Open a následně čtvrtfinále na antuce v Buenos Aires, kde byl krátký na Acasusa. Stejně daleko došel překvapivě i na tvrdých površích v Dubaji a Miami, díky čemuž mohl být rozhodně se startem do sezony spokojen.

Na antuku sice vstoupil nemastným neslaným výkonem ve Valencii, ale vzápětí si spravil chuť v Monte Carlu, kde prohrál až ve čtvrtfinále s Davyděnkem. O kolo dříve se loučil na dalším z turnajů série Masters v Římě a to především kvůli tomu, že narazil na Djokoviče. Ani jeden z následných grandslamů mu však nevyšel, když na Roland Garros i v All England Clubu se rozloučil ve druhém kole.

Jak už je u Andrejeva zvykem, z trávy se rychle vrátil opět k antuce a udělal dobře. Minulý týden v Gstaadu prohrál až ve finále s Victorem Hanescu, čímž jen potvrdil, že právě na oranžovém povrchu dokáže dělat výborné výsledky. „Viktor byl dnes neporazitelný,“ konstatoval po finálovém zápase ruský tenista, který skončil v Gstaadu jako poražený finalista i v roce 2004.

I přes aktuální formu nebude Guillermo Caňas pro Andrejeva nikterak snadným soupeřem, i když sám rozhodně zdaleka neprožívá nejlepší období své kariéry. Svůj podíl viny na tom jistě má i zranění levého zápěstí, kvůli kterému vynechal úvod letošní sezony.

Krátce po svém návratu ale uspěl v Las Vegas, kde si poměrně překvapivě zahrál dokonce semifinále, v němž nestačil na Sama Querryho. Vedlo se mu následně i na podnicích série Masters v Indian Wells a Miami, když na obou turnajích dokráčel do osmifinále. Stejného cíle dosáhl na antuce v Barceloně, ale na pařížském grandslamu prohrál hned v úvodním kole. Chuť si alespoň trochu spravil následným postupem do čtvrtfinále ve Varšavě a v Hertogenboschi si dokonce zahrál semifinále. Od té doby chyběl mezi nejlepší osmičkou pouze na Wimbledonu, jelikož do čtvrtfinále postoupil v Luganu i Gstaadu.

V obou duelech však Caňas neuspěl a dnes má šanci na reparát v chorvatském Umagu. Myslíte-li si, že přes Andrejeva projde do semifinále, pak si na něj vsaďte s kursem 2.05. Na výhru Rusa určili bookmakeři bwin kurs 1.60.

Reklama