Hlavní obsah

Herthu požene kupředu vyprodaný stadion

Pravděpodobně nejsledovanějším fotbalovým zápasem dnešního dne bude souboj Herthy Berlín s Liverpoolem. I když se jedná pouze o přátelské utkání, Olympijský stadion v Berlíně je beznadějně vyprodán.

Článek

Berlínská Hertha už několik let patří k týmům, které se v bundeslize umisťují pravidelně v první polovině tabulky. Loni tomu však po dlouhé době nebylo, když celek z hlavní německé metropole obsadil desátou příčku. I díky tomu přišel už v květnu do týmu talentovaný bulharský útočník Valeri Domovčijski a na začátku července z portugalské Coimbry obránce Kaká.

Minulý týden navíc zamířil do týmu na dvouleté hostování záložník Fluminense Cícero, který by měl zalepit díru po jiném Brazilci - Mineirovi. „Je to hráč s širokým využitím. Jsme velmi šťastní, že jsme ho získali,“ konstatoval trenér Lucien Favre, který s posilou počítá na post defenzivního záložníka.

Premiéru si Cícero odbude už dnes v zápase s Liverpoolem, kterému bude přihlížet více jak 70 tisíc diváků. Čtvrtý nejlepší celek loňského ročníku Premier league je i letos na přestupovém trhu velmi aktivní. Reds sice opustila trojice Le Tallec - Kewell - Crouch, ale přišlo hned několik zajímavých posil.

Hned na začátku července se v dresu Liverpoolu představil Švýcar Philipp Degen, který přišel z Borussie Dortmund. Na další akvizici do obrány kouč Rafael Benitéz dlouho nečekal, když se jí stal Andrea Dossena z Udinese. Zajímavým je určitě přestup talentovaného Nikoly Sarice z Herfolge, či hostování Zsolta Poloskeie z MTK Budapešť. Posledním, kdo nově oblékl červený dres, je brankář Diego Cavalieri z Palmeiras.

Oba celky jistě vyzkouší velké množství hráčů, přesto se dá očekávat výborné utkání, které se pro vás může stát ještě atraktivnějším díky kursovým sázkám. Na Liverpool vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.95. Kurs na remízu má hodnotu 3.30 a na vítězství Herthy 3.40.

Reklama