Hlavní obsah

Murray s Wawrinkou letos už počtvrté

Probíhající turnaj série Masters v Torontu dostává zajímavý náboj. Roger Federer svou finálovou účast neobájí a šance se tak naskýtá dalším. Jedním z aspirantů na úspěch je určitě Andy Murray, který má za sebou parádní Wimbledon a svou formu dnes bude chtít potvrdit v zápase se Stanislasem Wawrinkou.

Článek

V letošním roce se s ním neutká zdaleka poprvé. Ve vzájemném střetnutí se totiž potkali už dokonce třikrát a vždy na jiném povrchu. Nejdříve ve finále v Doha zvítězil 2:1 na sety Murray a stejným výsledkem skončil i čtvrtfinálový zápas v Marseille. Na antuce v Římě se naopak radoval o dva roky starší Švýcar.

Andy Murray zakončil minulý rok poprvé v Top 15 světového žebříčku i přesto, že kvůli zranění zad a zápěstí zameškal téměř 4 měsíce. Do začátku letošní sezony se aktuální světová čtrnáctka pustila s velkou vervou a hned na úvodním turnaji v Dauhá došel Murray až do finále, v němž zdolal právě svého dnešního soupeře. „Mám za sebou opravdu dobrý týden. Stanislas se hodně zlepšil za posledních šest měsíců, před kterými měl zraněné koleno. Jsem šťastný, jakým způsobem jsem zápas zvládl,“ konstatoval po finále rodák z Dublan, který hned poté vypadl v 1. kole Australian Open s tehdy ještě nepříliš známým Tsongou, který však následně došel až do finále.

Chuť si mladý Brit spravil na turnaji v Marseille, kde po výhře nad Ančičem slavil druhý letošní triumf. „Hrál jsem velmi dobře, myslím, že to byl můj nejlepší letošní zápas,“ konstatoval v tu chvíli Murray po svém vítězství. Další z už tradičních výpadků si připsal v Rotterdamu, ale v Dubaji naopak došel do čtvrtfinále. O kolo dříve se loučil s Pacific Life Open a v Miami nestačil hned ze začátku na Ančiče.

Chorvatský tenista mu vystavil stopku i v Barceloně a týden předtím prohrál v Monte Carlu ve čtvrtfinále s Djokovičem. V Římě vyhrál pouze s Del Potrem, jelikož ve druhém kole ho zaskočil právě výborně hrající Wawrinka. O kolo dále se probojoval v Hamburku, ale soupeř v podobě Rafaela Nadala byl nad jeho síly. V Paříži prohrál ve třetím kole, ale na Wimbledonu si pořádně zvedl sebevědomí, když podlehl až ve čtvrtfinále Nadalovi.

Od té doby se Murray objevil na kurtu až nyní v Torontu, kde včera přehrál ve dvou setech Thomase Johanssona. Ve druhém kole ho čeká už zmiňovaný Stanislas Wawrinka, který stále letos dluží soupeři jednu porážku. I Švýcar loni dlouho absentoval, přesto však dokázal třetí sezonu v řadě zakončit v Top 50 světového žebříčku. Rozhodně nejlepší sezonu ale prožívá letos. Kromě zmiňovaného finále z Dauhá. Aktuální světová desítka byla úspěšná i v závěru dubna, kdy došla do semifinále v Barceloně a až ve finále podniku v Římě nestačila na Djokoviče.

Na Roland Garros vypadla švýcarská dvojka ve třetím kole s Chilanem Gonzalezem. O kolo dále došel Wawrinka na Wimbledonu, kde prohrál se Safinem a před pár týdny na antuce v Gstaadu prohrál v semifinále s Gstaadem. V Torontu přehrál už Itala Bolelliho a včera vrátil nedávnou porážku Safinovi.

I přes to je dnes Wawrinka outsiderem zápasu a vsadit si tak na něj můžete s vysokým kursem 2.37. Věříte-li naopak ve vítězství favorita, pak si vsaďte u bwin na Murraye s kursem 1.45.

Reklama