Hlavní obsah

Ferrer nikdy neměl s Gasquetem problém

Včerejší déšť nikterak nenarušil program prestižního turnaje v Torontu a dnes se může pokračovat podle plánu zápasy třetího kola. V jednom z nich se střetne David Ferrer s Richardem Gasquetem, což je pro Španěla podle dosavadních vzájemných zápasů přijatelný soupeř.

Článek

První duel těchto tenistů se datuje do roku 2004, kdy se utkali na antuce ve Stuttgartu. Ferrer s Gasquetem neměl moc velké problémy, když zvítězil po setech 6-4 a 6-2. Ještě hladší průběh měl loňský souboj na Turnaji mistrů, kde Francouz uhrál pouhé dva gamy.

David Ferrer došel v úvodu sezony do čtvrtfinále Australian Open, kde nestačil na pozdějšího vítěze Novaka Djokoviče. Na následujících turnajích se pátý hráč světa výrazněji neprosadil, ale v polovině dubna se dočkal. Ve Valencii zdolal 26letý tenista ve finále Nicolase Almagra a mohl slavit první titul. V Monte Carlu a Barceloně došel do čtvrtfinále, respektive do finále a pokaždé nenašel recept na antukového krále Rafaela Nadala.

Na Roland Garros se Ferrer probojoval mezi nejlepších osm, kde prohrál s Gaelem Monfilsem. Druhý letošní titul získal španělský tenista na trávě v Hertogenboschi po výhře nad Marcem Gicquelem, ale ve Wimbledonu vypadl už ve třetím kole. Chuť si chtěl spravit na oblíbené antuce v Bastadu a docela se mu to povedlo, jelikož vypadl až v semifinále s krajanem Robredem. V Torontu měl v úvodním kole volný los a včera porazil Robbyho Ginepriho.

Richard Gasquet došel na prvním grandslamu sezony sice do osmifinále, ale na následujících turnajích se mu až tak nedařilo a přes druhé kolo se konečně dostal až v polovině března v Indian Wells, kde ho mezi posledními šestnácti zastavil James Blake. Kvůli zranění levého kolene musel 22letý Francouz oželet domácí French Open, ale krátce na to se představil na oblíbené trávě v Queens Clubu, kde došel do čtvrtfinále. V Hertogenboschi už tak úspěšný nebyl, jelikož se poroučel ve druhém kole.

Své umění na trávě prokázal i na Wimbledonu, kde nestačil v osmifinále na Andyho Murraye, ale vyřadil například včerejšího Federerova kata - Gillese Simona. Prozatím největší úspěch sezony však zaznamenal Gasquet na antuce, ke které se vrátil ve Stuttgartu a vzhledem k finálové účasti tohoto kroku jistě nelitoval. V Torontu má za sebou zápas s Alexanderem Kudryavtsevem.

Myslíte si, že dnes Ferrer potvrdí své postavení v žebříčku, pak si na něj vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.45. Jste-li názoru, že naopak Gasquet vyjde z tohoto duelu jako vítěz, využijte kursu 2.37.

Reklama