Hlavní obsah

Nadal dál bojuje o post světové jedničky

I dnes v noci pokračuje tenisový turnaj série Masters v Torontu, tentokrát už semifinálovými souboji. Po duelu nenasazených Gillese Simona a Nicolase Kiefera uvidí diváci utkání mezi Rafaelem Nadalem a Andy Murrayem.

Článek

Světová dvojka pokračuje ve vítězném tažení i v Kanadě. Zde si postupně poradila s Američanem Levinem, nepříjemným Rusem Andrejevem a naposled si Nadal poradil i s desátým nasazeným Richardem Gasquetem z Francie. Navazuje tak na výbornou formu z poslední doby. Od začátku května totiž triumfoval v Hamburku, na Roland Garros, v londýnském Queensu a naposled ve Wimbledonu. 22letý Španěl tak prodloužil svou vítěznou sérii na 27 utkání.

„Byl to hodně vypjatý tie-break. Oba jsme měli šance, ale on byl nakonec lepší. V dalších setech jsem zesílil intenzitu úderů, zlepšil rytmus a poté on začal dělat více chyb,“ okomentoval Nadal průběh zápasu s Richardem Gasquetem, ve kterém zvítězil po setech 6-7, 6-2 a 6-1. Pokud by rodák z Mallorcy zde na Rogers Cupu dokázal navázat na svůj první titul na tvrdém povrchu, který si připsal v roce 2005 právě v Torontu, mohl by na příštím turnaji v Cincinnati sesadit z trůnu Rogera Federera. Momentálně na něj ztrácí 770 bodů, a pokud v následujících dvou utkáních uspěje, ztenčí manko na bodů 300.

Andy Murray nastoupil proti svému dnešnímu soupeři už čtyřikrát a ani jednou neuspěl. Nejblíže měl k vítězství v prvním měření sil na Australian Open v roce 2007, kde spolu svedli pětisetovou bitvu. Letos skotský tenista na svého soka nestačil ve třetím kole v Hamburku a naposled ve čtvrtfinále třetího grand slamu sezony – Wimbledonu.

Ačkoliv 21letý Brit uvádí jako svůj nejoblíbenější povrch antuku, letos se mu nejvíce dařilo na tvrdém povrchu. Hned na startu sezony totiž dokázal triumfovat v Dauhá a v Marseille. Zde v Torontu navazuje světová devítka na vydařený Wimbledon a postupně vyřadila Švéda Johanssona, Švýcara Wawrinku a naposled dal Murray zapomenout na špatnou bilanci s Novakem Djokovičem.

„Psychicky je to pro mě hodně důležité. Několikrát jsem s ním vcelku jasně prohrál. Proti nejlepším hráčům musíte být pořád ve střehu. Hrál jsem dobře a už od začátku jsem cítil šanci na vítězství,“ dodal po výhře nad světovou trojkou Andy Murray.

Na vítězství Rafaela Nadala určili bookmakeři kurs 1.11. Pokud věříte v úspěch Andy Murrayho, vsaďte si na něj u bwinu v kursu 4.75.

Reklama