Hlavní obsah

Odvrátí Spartak blížící se krizi?

V ruské nejvyšší fotbalové soutěži se dnes třemi zápasy dohrává 15. kolo. Spartak Moskva přivitá na stadionu v Lužnikách čtrnáctou Energiji Vladivostok s jediným cílem. Po třech nepříliš povedených utkáních konečně bodovat naplno.

Článek

Druhý celek loňského ročníku ruské Premier Ligy se v polovině května mohl pyšnit sérií šesti utkání bez porážky a také skalpem vedoucího Rubinu Kazaň. Po Euru však svěřenci trenéra Čerčesova prohráli 1:3 na půdě Těreku Groznyj a ve vypjatém derby s CSKA Moskva si odnesli debakl 1:5. Po tomto utkání byli do rezervy přeřazeni záložníci Mozart, Titov a Kaliničenko.

„Poslední dva týdny byly nejtěžší v mé kariéře. Vím, že za současné neúspěchy nesu také odpovědnost, ale trest vůči mně nebyl příliš adekvátní. Po konzultaci s trenérem jsem po jeho argumentech souhlasil s návratem do hlavního týmu,“ říká brazilský fotbalista Mozart. Toho však nehodlají následovat Titov s Kaliničenkem, kteří prozatím s trenérem Čerčesovem nekomunikují.

V posledním utkání domácí remizovali s Lokomotivem Moskva 2:2, když díky brankám Pavljučenka a Baženova srovnali nepříznivý vývoj skóre. Nikita Baženov se přitom trefil až v nastaveném čase. Na marodce Spartaku navíc zůstává útočník Welliton a záložník Alexandr Pavlenko.

Hosté jsou v tabulce až třetí od konce, ale z posledních tří utkání získali více bodů než jejich dnešní soupeř. Po remíze s Chimki nestačil Vladivostok na Perm, ale cenný bod vybojoval doma proti Zenitu Petrohrad, se kterým uhrál bezbrankovou remízu. Naposled celek z východu Ruska přivítal Dynamo Moskva a o jeho vítězství 1:0 rozhodl až v 90. minutě Igor Ševčenko.

Na vítězství domácího Spartaku vypsala sázková kancelář bwin vcelku nízký kurs 1.35. Na výhru Vladivostoku určili bookmakeři naopak hodně vysoký kurs 7.50. Pokud jste toho názoru, že utkání skončí remízou, využijte kursu 4.20.

Reklama