Hlavní obsah

Simon po pár dnech znovu s Kieferem

Druhý den bojů na tenisovém turnaji v Cincinnati nabízí zajímavý souboj Gillese Simona a Nicolase Kiefera. Nebylo by na tom nic zvláštního, pokud by se oba neutkali před třemi dny v semifinále v Torontu.

Článek

Jednalo se o jejich vůbec první vzájemné měření sil a úspěšnější byl Nicolas Kiefer. Ten se z vítězství radoval po třísetové bitvě poměrem 6-7, 6-3 a 7-6. V předcházejících kolech německý tenista nejednou překvapil, když na jeho raketě skončili hráči jako Fish, Južnyj, Davyděnko či Blake. Svého prvního titulu od roku 2000 se ale rodák z Holzmindenu nedočkal, ve finále si s ním vcelku hladce poradil Rafael Nadal.

Aktuálně 19. hráč žebříčku přitom tenisové publiku do té doby příliš neoslňoval. V březnu v Miami se propracoval poprvé v sezoně do třetího kola, kde nestačil opět na Nadala. Na květnovém podniku ATP Masters v Hamurku už 31letý hlásil stoupající formu, když přes Mathieuho, Wawrinku a Davyděnka doputoval do čtvrtfinále. Na domácím pažitu v Halle se probojoval ještě dál a jeho pouť turnajem ukončil až v boji o finále Roger Federer. Ve Wimbledonu německého tenistu ve třetím kole zastavil znovu neoblíbený Nadal.

Gilles Simon si loni připsal první dva tituly na okruhu ATP a letos svou sbírku rozšířil o další dva. V úvody ročníku skončil francouzský tenista ve třetím kole Australian Open a v Marseille. V Rotterdamu došel ještě dál a vypadl jen těsně před branami finále s Robinem Soderlingem. Následovalo ne tolik vydařené období, na které dal rodák z Nice zapomenout v květnu v Casablance, kde si v posledním utkání poradil s Benneteauem a mohl slavit titul. Po třetím kole ve Wimbledonu přidal druhý na oblíbeném betonu v Indianapolisu, kde se před jeho uměním musel sklonit Dmitry Tursunov. Naposled, jak již bylo zmíněno, nestačila světová čtrnáctka v semifinále v Torontu na svého dnešního soka, ale nesmíme opomenout jeho vítězství nad Rogerem Federerem.

V tomto utkání budeme jen těžko hledat favorita a stejného názoru jsou i bookmakeři sázkové kanceláře bwin. Ti na vítězství obou tenistů určili shodný kurs 1.80.

Reklama